Ziua Porților Deschise pregătită de Trupa Mihai Raicu, eveniment în premieră la Teatrul de Nord, de la prima oră până seara târziu a avut sute de vizitatori, spectatori fideli ai Teatrului, dar și oameni care i-au călcat pragul pentru prima dată.

Spectacolele dedicate celor mici şi celor mari s-au împletit cu ateliere şi tururi ghidate pentru cei curioși să vadă lumea scenei din interior și să cunoască îndeaproape locul în care actorii, regizorii şi echipa tehnică lucrează pentru a da naştere spectacolelor pe care publicul are ocazia să le vadă întreaga stagiune.

Programul evenimentului, care a avut ca titlu alternativ „Deschide oraşul”, a început la ora 11.00, în Sala Mare, cu spectacolul „Micul Prinţ” după Antoine de Saint-Exupery, în regia lui Marius Costache, interpretat de Raluca Mara, Sergiu Tăbăcaru, Anca Dogaru și Cristian But. Peste 300 de spectatori au umplut sala şi s-au delectat la un spectacol plin de frumuseţe şi candoare. Puțin mai târziu copiii au putut vizita scena şi culisele Teatrului de Nord, într-o serie de tururi ghidate cu surprize pregătite cu multă inspirație și ghidușie de actori. În Cafeneaua Teatrului s-au ținut serii de ateliere pentru copii, conduse de actorii Romul Moruţan, Andreea Mocan şi Dana Moisuc.

Tururile ghidate au continuat şi după prânz, fiind deschise publicului larg, care a venit în număr atât de mare încât frecvenţa grupurilor care străbăteau scena, culisele şi zona cabinelor a fost accelerată. De la ora 14.00, în serii de câte 20 de minute, a fost prezentat la Sala Studio un performance instalaţie media cu Andrei Gîjulete, Roxana Fânaţă şi Cătălin Mareş, conceput de regizorul Andrei Raicu. La Cafenea a fost deschis atelierul de improvizaţie pentru adolescenţi ținut de actorii Andrei Stan şi Ioana Cheregi.

Toată Trupa Mihai Raicu, actori și tehnicieni, a fost prezentă întreaga zi în curtea teatrului plină mereu de oameni care s-au putut apropia mai mult de lumea noastră, asculta povești interesante și amănunte despre noile spectacole. Cei mici s-au jucat cu personajele din povești și au stat ore întregi la atelierul de măști pregătit de Cristian Gătina, cu Alexandra Odoroagă și Anca Dogaru.

La ora 17.00 în Sala Mare publicul a avut acces la repetiţia deschisă a comediei „Bani din cer” de Ray Cooney, condusă de actorul şi regizorul orădean Daniel Vulcu, care a prezentat o scenă a savuroasei comedii britanice, făcând din repetiţia respectivă un spectacol în sine. De la ora 19.00 Sala Mare a fost gazda unui spectacol de improvizaţie cu Andrei Stan, Ioana Cheregi, Alexandra Odoroagă, Vlad Mureşan, Sergiu Tăbăcaru, membrii Trupei ImproŞtim. La ora 21.00 Sala Studio a fost arhiplină la spectacolul „God is a DJ” de Falk Richter, regia şi muzica Andrei Raicu, cu Andrei Gîjulete, Roxana Fânaţă şi Cătălin Mareş.

A doua zi, Teatrul s-a bucurat tot de sală plină la spectacolul „Desculț în parc” care se joacă cu succes și la doi ani după premieră.

”Entuziasmul și numărul mare al celor care ne-au trecut pragul de Ziua Porţilor Deschise a fost o surpriză extrem de plăcută și un început de bun augur pentru noua stagiune a Tupei Mihai Raicu. Premierele propriu-zise vor începe curând, în 29 septembrie la Sala Studio şi în 13 octombrie la Sala Mare. Vă mulțumim tuturor, spectatori mari și mici, și vă așteptăm cu drag la evenimentele noastre!” potrivit conducerii Teatrului.

Articolul precedentProiecție de film în Carei
Articolul următorIncendiu la fostul internat al Liceului Agricol din Carei stins de angajații Centrului Cultural Carei