O mamă din Satu Mare se confruntă cu imposibilitatea şcolarizării fiului ei de numai opt ani din cauza unor probleme de comportament. Copilul este diagnosticat cu ADHD şi depresie și nu este primit în şcolile cu regim normal din Satu Mare (din cauza stării sale), iar în cele speciale nu se clasifică datorită IQ-ului mare, susține femeia.

Aceasta a cerut ajutor prefectului care a dispus pe loc efectuarea unor verificări suplimentare la nivelul Inspectoratului Şcolar Judeţean(ISJ) Satu Mare pentru a se stabili concret la ce instituţie de învăţământ poate fi înscris copilul şi care au fost motivele refuzului de a frecventa mai multe şcoli din municipiu.

Copilul a frecventat cursurile Liceului cu Program Sportiv, unde a repetat de două ori clasa pregătitoare. Din cauza comportamentului său, acesta nu a mai fost primit la școală. Femeia a încercat să-l înscrie la alte școli, dar toți directorii au refuzat înscrierea copilului.

Femeia are doi copii, iar soțul acesteia a fost alungat din casă de femeie, pe motiv că îi abuza emoțional pe copii. Femeia nu lucrează, iar de veniturile obținute de soțul ei, singurul care aduce bani în casă, nu beneficiază nici ea, nici copiii. Mai mult, zilele trecute, angajații de la Protecția Copilului i-au bătut femeii la ușă pentru a-i lua copiii, ambii minori, pe motiv că femeia nu are venituri și nu îi poate îngriji.
Femeia s-a prezentat în audiențe la prefect, cerându-i ajutorul.