Țigări de contrabandă în valoare de peste 130.000 lei, ascunse în podeaua mașinii

Polițiștii de frontieră au descoperit, în timpul unui control, 11.250 pachete de țigări ascunse într-un spațiu special amenajat în podeaua unui autoturism condus de un bărbat cu dublă cetățenie româno-ucraineană. 

Aseară, în jurul orei 21.00, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, județul Satu Mare, pe sensul de ieșire din țară, Istvan B., în vârstă de 43 de ani, cu dublă cetățenie româno-ucraineană. Acesta conducea un autovehicul marca Citroen Jumper, înmatriculat în Germania.
În baza analizei de risc, polițiștii de frontieră au efectuat un control amănunțit asupra autoturismului. Astfel, a fost descoperită ascunsă și nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, într-un spațiu special amenajat în podeaua autoturismului, cantitatea de 11.250 pachete cu țigări de proveniență ucraineană.
Cantitatea de ţigări în valoare de 131.625 lei a fost ridicată în vederea confiscării, iar șoferul este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de deținere în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea produselor accizabile supuse marcării fără a fi marcate sau marcate necorespunzător.
Totodată, autoturismul marca Citroen, în valoare de aproximativ 37.600 lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

Articolul precedentNoi cazuri de pestă porcină au fost confirmate în județul Satu Mare
Articolul următorConcluzia polițiștilor în cazul fetiței lovite pe trecerea de pietoni