Noi cazuri de pestă porcină au fost confirmate în județul Satu Mare

cof

Noi cazuri de pestă porcină au fost confirmate în județul Satu Mare. Planul de măsuri a fost reactualizat, iar în fondurile de vânătoare se patrulează zilnic, potrivit autorităților sătmărene.
Două cazuri noi de pestă porcină africană, unul la porc domestic într-o gospodărie în Cehal şi unul la mistreţ pe fondul de vânătoare Hurez, pe raza comunelor Bogdand şi Supur, au fost confirmate de autoritățile sătmărene. Astfel, s-a actualizat Planul de măsuri pentru controlul bolii pesta porcină africană la mistreţi.
“Principalele măsuri aprobate azi prin Decizia nr. 3/2019 a CLCB vizează stabilirea restricţiilor de mişcare a animalelor în zonele afectate, recoltarea integrală a mistreţilor prin metode de vânătoare care nu dislocă efectivul de animale, transportarea acestora în condiţii de biosecuritate şi efectuarea analizelor pentru pesta porcină africană în vederea stabilirii destinaţiei carcaselor (distrugere sau consum),” a anunțat Prefectura Satu Mare.
În acelaşi timp se vor efectua în fondurile de vânătoare patrulări zilnice pentru depistarea de porci mistreţi morţi sau bolnavi, mai spun autoritățile.

Articolul precedentProstituate și cerșetori amendați de polițiștii locali
Articolul următorȚigări de contrabandă în valoare de peste 130.000 lei, ascunse în podeaua mașinii