Șase cazuri de infecţie cu virus West Nile confirmate în județul Satu Mare

În județul Satu Mare au fost confirmate alte trei cazuri de îmbolnăvire cu West Nile, primul caz, în data de 10 august, iar la nivel național au fost înregistrate 17 decese.
Ultima evidenţă a Ministerului Sănătăţii arată că în judeţul Satu Mare sunt şase persoane infectate cu acest virus pentru care nu există vaccin.
În sezonul 2018, în perioada 2.05.2018-6.09.2018 s-au înregistrat 166 de cazuri de infecție cu virusul West Nile. S-au înregistrat 17 decese (6 decese în București, 3 în jud Iași, 2 în jud Olt și câte un deces in județele Galați, Covasna, Dâmbovița, Constanța, Dolj si Teleorman).
Ministerul Sănătății recomandă autorităţilor administrației publice locale să intensifice măsurile de dezinsecție în localităţi pentru a preveni răspândirea infecției cu virus West Nile.
Administratorul public al municipiului Satu Mare, Masculic Csaba, a declarat pentru realitateadesatumare.net că de la începutul acestui an în municipiu s-au realizat două acțiuni de dezinsecție și, dat fiind apariția altor cazuri de îmbolnăviri cu virus West Nile în județul Satu Mare, astfel de acțiuni vor continua.

Articolul precedentVicecampionul olimpic la canotaj Șnep Ioan-Gabor va primi titlul de cetățean de onoare al orașului Negrești-Oaș
Articolul următorLiga 3 | Un nou rezultat de egalitate pentru FC Unirea Tășnad