Vicecampionul olimpic la canotaj Șnep Ioan-Gabor va primi titlul de cetățean de onoare al orașului Negrești-Oaș

Într-un cadru festiv, la sala de evenimente Dallas din Negrești Oaș va avea loc mâine seară decernarea titlului cetățean de onoare al orașului Negrești-Oaș canotorului, vicecampion la Olimpiada de la Seul, Coreea (1988), Ioan Șnep, în semn de apreciere pentru vasta activitate sportivă şi rezultatele valoroase prin care a făcut cunoscut numele României și meleagurile Ţării Oaşului.
Șnep Ioan-Gabor s-a născut la data de 12 iulie 1966, în Negrești-Oaș. Studiile liceale le-a făcut în perioada 1980–1984, la Liceul industrial „Electroaparataj” Bucureşti, profilul electrotehnic, urmate de cele postliceale, la Şcoala Naţională de Antrenori, în perioada 1994–1996. Din anul 1996, este licenţiat în educaţie fizică şi sport, fiind absolvent al Universității Ecologice Bucureşti, iar în anul 2004 s-a specializat în dreptul muncii și dreptul securităţii sociale, în urma absolvirii programului postuniversitar din cadrul Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti.
A practicat sportul de înaltă performanţă – ramura canotaj academic – la Clubul Sportiv Şcolar „Triumf” Bucureşti (1980-1984), Clubul Sportiv „Dinamo” Bucureşti (1985-1986) și Clubul Sportiv al Armatei „Steaua” Bucureşti (1987-1994), fiind component al loturilor naţionale de juniori și, apoi, component al loturilor naţionale și olimpice de seniori.
A obținut remarcabile rezultate la campionate mondiale și jocuri olimpice, în calitate de sportiv, fiind singurul negreștean cu asemenea performanțe olimpice:
 1984 – Locul I la C.M. juniori – Jonkoping, Suedia – echipajul de 2+1;
 1988 – Locul II la J.O. – Seul, Corea – echipajul de 4+1;
 1989 – Locul II la C.M. – Bled, Yugoslavia (acum Slovenia) – echipajul de 2+1;
 1989 – Locul IV la C.M. – Bled, Yugoslavia (acum Slovenia) – echipajul de 2-;
 1991 – Locul II la C.M. – Viena, Austria – echipajul de 4+1;
 1991 – Locul IV la C.M. – Viena, Austria – echipajul de 8+1.
În calitate de antrenor, a instruit și instruiește și în prezent generații de sportivi, preocupându-se de pregătirea acestora pentru participarea la Jocurile Olimpice, campionatele mondiale, balcanice sau naţionale. În această ipostază a obținut rezultate notabile, printre cele mai relevante fiind ocuparea locurilor I și II pe podiumul campionatelor mondiale (echipaje feminine, tineret și seniori) din 2005 și 2006.

Articolul precedentPrimarul Kereskenyi Gabor: ”Luni, preșcolarii și elevii din Satu Mare vor începe cursurile în condiții dintre cele mai bune”
Articolul următorȘase cazuri de infecţie cu virus West Nile confirmate în județul Satu Mare