Program special la Direcţia Generală de Evidenţă a Persoanelor (DGEP) Satu Mare în luna august.

Direcţia Generală de Evidenţă a Persoanelor (DGEP) Satu Mare anunță programul de soluționare a dosarelor de transcriere în regim de urgență a certificatelor şi extraselor de stare civilă în perioada 01-31.08.2019, după cum urmează:

– Dosarele de transcriere care conțin toate documentele prevăzute de lege și nu conțin neconcordanțe, înregistrate între orele 8 – 11, vor fi eliberate între orele 15-16
– Dosarele de transcriere care conțin toate documentele prevăzute de lege și nu conțin neconcordanțe, înregistrate între orele 11-16, vor fi eliberate în a doua zi lucrătoare între orele 8-16.

Acest program a fost stabilit luând în considerare numărul mare de solicitări adresate DGEP pentru a emite avizele prevăzute de lege într-un timp foarte scurt, precum și pentru a veni în sprijinul cetățenilor de pe raza județului Satu Mare aflați la muncă în străinătate, și care încearcă în această perioadă să obțină documente de stare civilă.

Reamintim că cetăţeanul român este obligat ca în termen de 6 luni de la întoarcerea în ţară sau de la primirea din străinătate a certificatului sau a extrasului de stare civilă, să ceară transcrierea acestor acte la Serviciul Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor sau la primăria unităţii administrativ-teritoriale în a cărei rază domiciliază.

Transcrierea se efectuează cu avizul prealabil al Direcţiei Generale de Evidenţă a Persoanelor Satu Mare.

Menționăm că eliberarea dosarelor de transcriere în regim de urgență se efectuează după achitarea unei taxe de urgență în valoare de 102 RON, la sediul instituției de pe B-dul Cloșca nr. 6/A (vizavi de Cimitirul Romano-Catolic de la Cap Pod Decebal).

Cetățenii care doresc informații suplimentare pot să sune la numărul de telefon: 0261711590.

Articolul precedentDSVSA a amendat trei crescători particulari de suine din localitățile Recea (Maramureș), Porumbești și Cidreag
Articolul următorPolițist criminalist: ”E nevoie de o schimbare (…) dar nicidecum SĂ MINȚIM cetățenii că peste noapte o să vadă mai multe uniforme pe stradă și se vor simți în siguranță”