Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a amendat trei crescători particulari de suine din localitățile Recea ( Maramureș), Porumbești și Cidreag. Totodată, au aplicat două avertismente la doi crescători particulari din localitățile Sărăuad și Rătești.

Astfel, ca urmare a neregulilor constatate în timpul verificărilor, inspectorii de specialitate au aplicat 3 amenzi în valoare totală de 10.800 lei, la 3 amenzi la 3 crescători particulari de suine din localitățile Recea (Maramureș), Porumbești și Cidreag – pentru nerespectarea restricțiilor sanitare veterinare în zonele de protecție antiepizootică și nerespectarea măsurilor de profilaxie generală și specifică dispuse de autoritățile sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor competente în exploatațiile de animale.

Totodată au aplicat 2 avertismente la doi crescători particulari din localitățile Sărăuad și Rătești, pentru nedeclararea în termenul stabilit de legislație a animalelor nou achiziționate.

Pe de altă parte, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, Inspectoratul de Poliție Județean Satu Mare, Inspectoratul de Jandarmi Județean, Poliția de Frontieră Română au continuat programul de verificare în trafic, pentru prevenirea și sancționarea comerțului și transporturilor ilegale cu animale vii, produse alimentare și pentru prevenirea difuzării pestei porcine africane în județ și în această săptămână.

În urma controalelor în trafic, au fost depistate într-un mijloc de transport 3 capete suine adulte în greutate 543 kg, cu o valoare de 5720 lei. Suinele au fost confiscate, eutanasiate și incinerate într-o unitate de ecarisare a teritoriului autorizată sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor, pe cheltuiala transportatorului.

Rezultatele controalelor inspectorilor DSVSA Satu Mare s-au efectuat în perioada 26 iulie -1 august.

Articolul precedentAu fost confirmate 17 focare de pestă porcină în județul Satu Mare
Articolul următorProgram special la Direcţia Generală de Evidenţă a Persoanelor Satu Mare în luna august