Liderul sindicatului Europol Satu Mare, polițistul criminalist Felix Văsuț, a prezentat public primele ”dispoziții” ale Inspectoratul General al Poliției Române, după tragedia de la Caracal.

Acesta se arată indignat de dispoziția prin care polițiștilor li se cere să poarte uniformă de către toți polițiștii încadrați în structurile organizatorice ale Poliției Române.

”Înțeleg faptul că după tragedia de la Caracal e nevoie de o schimbare dar asta presupune SPECIALIZAREA POLIȚIȘTILOR și modificarea legislației și nicidecum SĂ MINȚIM cetățenii că peste noapte o să vadă mai multe uniforme pe stradă și se vor simți în siguranță. Ei vor să vadă și să aibă parte de “SIGURANȚĂ ȘI ÎNCREDERE” iar asta nu se rezolvă cu polițiști în uniformă care lucrează în birouri. Sau dacă o să ies după un covrig îmbrăcat în uniformă infractorul se va speria de mine ? Sau am mai multe șanse să-l prind dacă sunt în civil?!?”, susține acesta.

Redăm declarația lui Felix Văsuț:
”Astăzi se împlinesc 9 ani de când am îmbrățișat profesia de polițist , mai exact pe cea de criminalist…Această sărbătoare mi-a fost umbrită instant de Dispoziția Inspectorului General al Poliției Române care a fost emisă la ordinului ministrului actual. Această dispoziție impune portul uniformei de poliție de către toți polițiștii încadrați în structurile organizatorice ale Poliției Române, cu câteva excepții. Poate nimic anormal până aici dar ce înseamnă acest lucru de fapt ?!? Colegul de la informatică va trebui de azi înainte să repare calculatoare și să monteze cabluri și să instaleze fel și fel de sisteme în uniforma de serviciu. Colegii care repară autoturismele de serviciu o vor face în uniformă de poliție. Judiciariștii sunt și ei în această oală, fiind nevoiți să lase hainele de serviciu la poarta sediului de fiecare dată când se întorc de pe teren. Noi, CRIMINALIȘTII care muncim în ture de câte 24 de ore (uneori la peste 30 de grade) și schimbăm 3-4 tricouri pe zi va trebui să purtăm uniforma de serviciu cât timp nu suntem pe teren, iar la un număr de aproximativ 10-12 cazuri într-o zi vom transforma birourile în adevărate vestiare ?!?!? Să nu mai pomenesc de contaminarea și inter-contaminarea probelor că pe domniile voastre chiar nu vă deranjează…
Înțeleg faptul că după tragedia de la Caracal e nevoie de o schimbare dar asta presupune SPECIALIZAREA POLIȚIȘTILOR și modificarea legislației și nicidecum SĂ MINȚIM cetățenii că peste noapte o să vadă mai multe uniforme pe stradă și se vor simți în siguranță. Ei vor să vadă și să aibă parte de “SIGURANȚĂ ȘI ÎNCREDERE” iar asta nu se rezolvă cu polițiști în uniformă care lucrează în birouri. Sau dacă o să ies după un covrig îmbrăcat în uniformă infractorul se va speria de mine ? Sau am mai multe șanse să-l prind dacă sunt în civil ?!?
Vreau să cred că este o EROARE gravă de management și că nu ați anticipat și astfel de situații și mă rog la bunul Dumnezeu că nu vreți de fapt să goliți depozitele vreunei firme de textile sau că brusc ați dat peste o grămadă de bani și e nevoie de dulapuri și vestiare în birouri !!!
Oare când se vor schimba cu adevărat lucrurile în M.A.I. bine ?!?!”
Articolul precedentProgram special la Direcţia Generală de Evidenţă a Persoanelor Satu Mare în luna august
Articolul următorA furat un telefon mobil dintr-o sală de jocuri