În urma unui control în trafic, polițiștii au descoperit 247.200 de țigarete susceptibile a proveni din contrabandă.

Aseară, în jurul orei 20.00, polițiștii din cadrul Biroului de Ordine Publică Satu Mare, în urma activităților informativ operative, au oprit pe strada Gorunului un autoturism condus de un bărbat, de 27 de ani, din localitatea Gelu.

În urma controlului efectuat asupra autoturismului , polițiștii au descoperit mai multe baxuri de țigări susceptibile a proveni din contrabandă.
În total, polițiștii au ridicat în vederea confiscării 12 360 de pachete de țigări de diferite mărci ce nu prezentau banderole de marcaj sau timbru fiscal, fiind de proveniență din Ucraina și Duty-free.

În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia.

De asemenea, autoturismul a fost ridicat în vederea confiscării, iar față de conducătorul auto s-a luat măsura reținerii pentru o perioadă de 24 ore, urmând a fi prezentat Judecătoriei Satu Mare cu propunere de arestare preventivă.

Articolul precedentGrevă generală | Muncitorii de la Electrolux, mai uniți ca niciodată: ”Nu cedăm!”
Articolul următorUn minor a furat bani din casa unui bătrân din Doba