În weekend, Sala de scrimă “Alexandru Csipler” din Satu Mare a găzduit o nouă ediție de circuit european la floretă cadete – individual/echipe.

Sâmbătă, în competiția la individual s-a impus franțuzoaica Venissia Thepaut, iar duminică, competiția pe echipe a fost câștigată de echipa Franței: THEPAUT Venissia, DARDE Cyrielle, LEZINSKA Lisa, MARCAILLOU Victoire.

La individual, ediția 2019 a Cupei Satu Mare – Memorial “Ecaterina Stahl” a avut la start 91 de sportive din 12 ţări (România, Ucraina, Ungaria, Suedia, Slovacia, Polonia, Olanda, Franţa, Cehia, Belgia, Bulgaria şi Croaţia), iar la finalul competiției, marea finală a fost câștigată de Venissia Thepaut (Franța) după o luptă strânsă cu ucrainianca Alina Poloziuk, câștigătoarea ediției de anul trecut.

Competiția pe echipe a avut la start 18 echipe din România, Ucraina, România/Olanda, Slovacia, Bulgaria, Olanda, Suedia, Polonia și Ungaria.
Echipa României a reuşit să câştige medaliile de argint, clasându-se pe locul secund, după ce, pe tabloul de 8 a eliminat Suedia (45-42), iar în semifinale a trecut de Ucraina 4, scor 45-34. România a pierdut în marea finală cu Franţa, scor 32-44. Podiumul a fost completat de prima echipă a Ucrainei, iar România 2 a încheiat competiţia pe locul 10.
Componenţa echipei României: Karina Vasile (CSA Steaua), Emilia Corbu (CSTA Bucureşti), Andreea Dincă (ACS Balestra) şi Teodora Șofran (CS Satu Mare).
Cupa Satu Mare – Memorial “Ecaterina Stahl” a fost organizată de CSM Satu Mare, CS Satu Mare, Primăria Satu Mare şi Federaţia Română de Scrimă.