Din iulie, mașinile parcate ilegal în municipiul Satu Mare vor fi ridicate. Unde vor fi duse

Din luna iulie, mașinile parcare ilegal în municipiul Satu Mare vor fi ridicate. Autospeciala cu care vor fi ridicate mașinile parcate neregulamentar în municipiu a ajuns în Satu Mare la finele lunii mai. Valoarea utilajului este de circa 160.000 de lei.
Municipiul Satu Mare a achiziționat în cursul anului și un număr de 30 de automate de parcare care au fost amplasate în mai multe locații din oraș pentru a facilita accesul cetățenilor la biletele de parcare.
Având în vedere faptul că locurile de parcare de pe raza municipiului sunt administrate de către Administrația Domeniului Public Satu Mare, pentru a se putea asigura buna funcționare automatelor de parcare respectiv pentru a se putea asigura mentenanța acestora, se impune transmiterea automatelor de parcare precum și a autoutilitarei în administrare către serviciul public anterior amintit.
Consiliul Local Satu Mare a stabilit nivelul amenzilor și al taxelor pentru persoanele care își parchează ilegal mașinile, respectiv pentru ”răscumpărarea” acestora, după ce vor fi ridicate de echipaje speciale.
Mașinile ridicate vor fi depozitate în curtea Transurban, de unde vor putea fi răscumpărate.
Astfel, șoferii vor plăti un tarif de ridicare al autoturismului – 300 lei, tarif de transport auto – 200 lei, respectiv tarif de depozitare – 50 lei/ zi.
Sancțiunile au intrat în vigoare de la 1 ianuarie 2018.

Articolul precedentSpectacol și voie bună la Festivalul Tradițiilor și Meșteșugurilor
Articolul următorUSR Satu Mare cere în instanță anularea hotărârii Consiliului Local de majorare cu 20% a taxelor și impozitelor