Baschetbalistele de la CSM Satu Mare joacă diseară primul meci al finalei Ligii naționale de baschet feminin. Pentru al doilea an consecutiv, sătmărencele se vor duela pentru titlul național în baschetul feminin românesc cu ACS Sepsi SIC Sf.Gheorghe.

ACS Sepsi Sic Sf. Gheorghe si CSM Satu Mare se vor confrunta în finala Ligii Naționale de Baschet Feminin, ediția 2018-2019, fiind pentru a patra oara consecutiv în ultimii doi ani când cele două mari rivale se luptă pentru trofeul unei întreceri interne. În finala sezonului trecut din LNBF, ACS Sepsi Sic Sf. Gheorghe ce s-a impus cu scorul general de 3-1, iar în ultimele două finale ale Cupei României, gruparea pregatită de antrenorul Zoran Mikes a cucerit ambele trofee, câștigând finala din acest an, cu scorul de 69-65, în vreme ce în finala din 2018 a trecut de CSM Satu Mare, cu scorul de 62-48.

La fel ca și în ediția trecută se joacă după sistemul cel mai bun din cinci meciuri, primele două dueluri se vor dispura în Sepsi Arena. Vineri și duminică, de la ora 19, în direct pe canalul de youtube FRBTV , CSM Satu Mare va încerca să obțină măcar o victorie pentru a putea juca apoi cu trofeul pe masă la Satu Mare, săptămâna viitoare.
Pentru CSM Satu Mare este a patra finală din istoria clubului, primele trei fiind pierdute în 2011 cu ICIM Arad, în 2012 cu CSM Târgoviște și anul trecut cu SEPSI.

Programul finalei Ligii Naționale de baschet feminin:
Jocul 1 |Vineri, 10 mai, ora 19:00 (live FRBTV): ACS Sepsi SIC Sf.Gheorghe – CSM Satu Mare
Jocul 2 |Duminică, 12 mai, ora 19:00 (live FRBTV): ACS Sepsi SIC Sf.Gheorghe – CSM Satu Mare
Jocul 3 |Joi, 16 mai, ora 19:00 – CSM Satu Mare – ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe
Jocul 4* |Sâmbătă, 18 mai, ora 19:00 – CSM Satu Mare – ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe
Jocul 5* |Marți, 21 mai, ora 19:00 – ACS Sepsi SIC Sf.Gheorghe – CSM Satu Mare
* Meciurile 4 și 5 se vor juca dacă va fi nevoie.

Articolul precedentAstăzi, la Satu Mare a început Campionatul Național de spadă – masculin
Articolul următorMinistrul Transporturilor, nemulțumit de stadiul lucrărilor la Centura Sătmarului