Aproximativ 8.300 de pachete de țigări, descoperite de poliţiştii de frontieră

Polițiștii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației au descoperit și confiscat aproximativ 8.300 de pachete cu țigări de proveniență ucraineană, care erau ascunse atât în rezervorul unei mașini, cât și în anexa unui imobil.

În data de 25 octombrie, polițiștii de frontieră din cadrul S.T.P.F. Satu Mare au desfășurat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări. Astfel, în jurul orei 22.00 au oprit pentru control, în municipiul Satu Mare, un autoturism marca Volkswagen Passat, înmatriculat în România, care era condus de un cetăţean român Nicolae A., în vârstă de 46 de ani, din Satu Mare. Autoturismul a fost condus la sediul S.T.P.F. Satu Mare pentru un control amănunțit, întrucât colegii noștri aveau suspiciuni cu privire la transportul disimulat al unei cantități de țigări.

Astfel, a fost descoperită ascunsă, într-un loc special amenajat în rezervorul autoturismului, cantitatea de 800 de pachete cu țigări, de proveniență ucraineană.

Întreaga cantitate de ţigări în valoare de 9.360 lei a fost ridicată în vederea confiscării, conducătorul auto fiind cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, iar autoturismul în care erau ascunse țigările a fost ridicat în vederea continuării cercetărilor.

Şi un echipaj al Poliției de Frontieră de la Sectorul P.F. Sighetu Marmației, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a observat în data de 25 octombrie 2018, ora 19.00, într-o anexă ce aparținea unui imobil de pe raza localității Crăciunești, jud. Maramureș, mai multe colete cu țigări.

Drept urmare, la solicitarea polițiștilor de frontieră, proprietarul imobilului a predat țigările lucrătorilor noștri. Acestea au fost transportate la sediul sectorului, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 7.500 de pachete cu țigări, de proveniență ucraineană, a cărei valoare se ridică la suma de 87.750 lei.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Articolul precedentBebeluș de cinci luni, găsit mort în casă
Articolul următorStație Transurban, suspendată temporar