Zilele Maghiare Partium au început cu o slujbă religioasă și depunere de coroane

Seria de evenimente a celei de-a 17-a ediții a Zilelor Maghiare Partium a început cu o slujbă religioasă și depunere de coroane la statuia fondatorului de stat.
Începând de azi, piața din jurul Turnului Pompierilor va fi ”stăpânită” de copii. În fiecare zi, începând cu ora 11.00, aici vor evolua cele mai renumite trupe de teatru de păpuși ale regiunii.
Prima seară a celei de-a 17-a ediții a Zilelor Maghiare Partium a invitat spectatorii într-o călătorie în lumea muzicii populare prin intermediul Ansamblului Artisitc Maros și Herczku Ági. Sala mare a Teatrului de Nord a fost umplută de cele mai frumoase dansuri și muzică populară autentică ardelenească și din zona Mureșului.
Curtea Colegiului Național ”Kölcsey Ferenc” a răsunat, începând cu ora 21.30, de melodii populare și muzică etnică aduse la Satu Mare de Herczku Ági și Banda.
Au fost însă unii care care au preferat să petreacă seara într-un mediu mai liniștit, la groapa de evenimente, care a fost transformată într-un cinematograf. Aici, seară de seară vor fi proiectate cele mai cunoscute filme maghiare. În seara zilei de luni a fost proiectat filmul ”Mama mea și alți proști în familie”, în regia lui Fekete Ibolya.

Articolul precedentAccident în municipiul Satu Mare. Un tânăr a ajuns la spital
Articolul următorPeste jumătate dintre mașinile verificate de RAR au probleme tehnice