Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au desfășurat în weekendul 15 -17 februarie, acțiuni de menținere a unui climat de ordine și siguranță publică și de combatere și prevenire a accidentelor rutiere, fiind prezenți pe principalele artere rutiere din județ, ocazie cu care au aplicat de 350 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 86.000 de lei.
Astfel, în perioada 15 – 17 februarie, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au efectuat activități de supraveghere, fluidizare și control al traficului rutier pe raza județului, ocazie cu care aplicat peste 280 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 68.200 de lei.
De asemenea, polițiștii au aplicat măsura complementară de suspendare a dreptului de a conduce în cazul a 16 conducători auto, care au depășit viteza maximă admisă cu peste 50 km/h, sau au efectuat depășiri neregulamentare sau au fost depistați de polițiști la volan sub influența băuturilor alcoolice.
În urma controalelor efectuate în trafic, polițiștii au ridicat și 10 certificate de înmatriculare.
Activitățile desfășurate de polițiștii rutieri în acest sfârșit de săptămână au dus și la constatarea în flagrant a trei infracțiuni de alcoolemie, fiind depistați de polițiștii rutieri pe raza localităților Negrești Oaș, Tășnad și Livada, 3 tineri, cu vârste cuprinse între 21 și 27 de ani, la care testarea cu aparatul alcooltest a indicat alcoolemii de 0,64 mg/l, 0,71 mg/l și 1,09 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În toate cele trei cazuri au fost întocmite dosare penale sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.
Polițiștii de ordine publică din cadrul Poliției municipiului Satu Mare au aplicat, în perioada 15 – 17 februarie, peste 70 de sancțiuni contravenționale, la Legea nr. 61/1991, în valoare de 16.000 de lei.

Articolul precedentTIR cu sute de porci oprit de polițiști
Articolul următorCercetați penal, după ce au condus un scuter și un ATV neînmatriculate pe drumurile publice