Zeci de kilograme de produse din carne de porc, confiscate la Vama Halmeu

În condițiile în care virusul de pestă porcină africană în Ucraina este încă la o cotă înaltă, unii cetățeni încearcă să introducă în mod fraudulos marfa, prin punctele de trecere locale. Astfel, polițiștii de frontieră din Halmeu au reținut un lot de produse din carne de porc.
În urma controalelor efectuate în Punctul de Inspecție la Frontieră Halmeu, împreună cu Biroul Vamal Halmeu și Poliția de Frontieră, a fost supusă sechestrului / reținerii oficiale, cantitatea de 24 de kg de produse alimentare, în valoare de 632 lei.
Din produsele reținute au fost recoltate probe pentru examene de laborator. După confiscare, produsele respective au fost dirijate, pentru incinerare, către o unitate de ecarisare autorizată sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor.
Totodată, inspectorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Satu Mare au realizat, în perioada 13-19 iulie, 86 acțiuni de control.
Verificările au vizat: depozite alimentare, unități de alimentație publică, zone de agrement și pensiuni, unități de vânzare cu amănuntul, supermarketuri, piețe agroalimentare, brutării, laboratoare de cofetărie, unități ambalare produse de origine non animală, depozite, unități de procesare carne, unități procesare lapte.
În cadrul acțiunilor tematice au fost urmărite următoarele aspecte: respectarea condițiilor generale de igienă, originea materiilor prime și existenta documentelor însoțitoare, respectarea condițiilor privind ambalarea, marcarea si etichetarea alimentelor, condițiile de transport, modul de depozitare, monitorizarea și eliminarea subproduselor improprii consumului uman și existența echipamentelor de protecție.
Deficiențele semnalate în timpul controalelor în obiective au fost sancționate cu avertismente și au fost remediate pe loc.

Articolul precedentPrimăria Satu Mare va reabilita pasajele pietonale care fac legătura între Centrul Nou și digul de pe malul Someșului
Articolul următorUn tânăr a intrat cu maşina în şanț