Primăria Satu Mare va reabilita pasajele pietonale care fac legătura între Centrul Nou și digul de pe malul Someșului

Primăria Municipiului Satu Mare va reabilita cele două pasaje pietonale care fac legătura între Centrul Nou și digul de pe malul drept al râului Someș.
Primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor, a propus spre aprobare documentația în ședința de joi a Consiliului Local, proiectul primind votul favorabil al consilierilor.
Astfel, a fost aprobat proiectul de hotărâre privind aprobarea D.A.L.I. şi a indicatorilor tehnico-economici la obiectivul de investiţie: „Modernizare pasaje pietonale care fac legătura între Centrul Nou și digul de pe malul drept al râului Someș din municipiul Satu Mare”. Investiţia care face obiectul acestei D.A.L.I. are ca obiectiv general „Modernizarea pasajelor pietonale care fac legătura între Centrul Nou și digul de pe malul drept al râului Someș din municipiul Satu Mare”.
Obiectivul urmărit prin realizarea acestei investiţii este asigurarea continuității și modernizarea infrastructurii rutiere, eliminarea factorilor de poluare, risc asupra siguranței și sănătății populației şi creşterea gradului de confort pe plan local, precum și asigurarea continuității viitoarelor piste de bicicliști din Centrul Nou și de pe digurile râului Someș, respectiv cu cea de pe Drumul Careiului prin intermediul viitoarei pasarele pietonale peste râul Someș.
Funcționalitatea principală a acestor pasarele este preluarea și asigurarea accesului pietonal și velo din Centrul Nou al municipiului Satu Mare pe digul de pe malul drept al râului Someș, respectiv traversarea râului Someș atât pietonal cât și velo pe viitoarea pasarelă pietonală peste râul Someș. Necesitatea realizării acestei investiții este datorată și faptului că Primăria municipiului Satu Mare dorește promovarea unor strategii cu emisii scăzute de dioxid de carbon în municipiu, inclusiv promovarea mobilității urbane multimodale durabile, prin investiții bazate pe Planul de mobilitate urbană durabilă al municipiului Satu Mare, care au impact semnificativ la creșterea calității vieții cetățenilor.

Articolul precedentSătmărean reținut de polițiști. În mașina acestuia au găsit 155.000 de țigări de contrabandă
Articolul următorZeci de kilograme de produse din carne de porc, confiscate la Vama Halmeu