Președintele Pro România, Victor Ponta, s-a aflat azi într-o vizită scurtă la Satu Mare. Acesta a precizat că după alegerile europarlamentare, este necesară schimbarea conducerii Camerei Deputaților. Totodată, acesta a ”dezvăluit” întrebarea care s-ar potrivi la referendumul pentru Justiție ce va fi organizat pe 26 mai, odată cu alegerile europarlamentare.

Este a doua vizită a lui Victor Ponta, la Satu Mare, din acest an. La mijlocul lunii ianuarie, președintele Pro România, Victor Ponta, a venit în municipiul Satu Mare, în turneul de promovare a noului partid Pro România. Ponta a precizat că și în luna aprilie se va întoarce la Satu Mare, alături de Corina Crețu, iar în luna mai, alături de Mihai Tudose.

Vizita la Satu Mare este una de lucru, pentru discutarea unor chestiuni organizatorice legate de europarlamentare.
“A fost o vizită foarte scurtă și foarte țintită pe chestiuni organizatorice, la Oradea și la Satu Mare. Am depus ieri lista de candidați. Toți cei care sunt pe listă sunt oameni care au competență administrativă”, a spus Ponta care este de părere că Pro România oferă o alternativă pentru toți cei care sunt dezamăgiți de ceea ce se întâmplă în PSD.

Într-un atac la Liviu Dragnea, Ponta a spus că deși acesta se compară cu Viktor Orban, Dragnea e singurul lider care conduce o țară fără să fie votat și că discursul lui Dragnea este ca și cel al lui Vadim în anii 2000.
“Dragnea este ca Vadim Tudor în anii 2000. Dar nu are cultura lui Vadim. Vadim Tudor avea cultură”, a spus Ponta.

”Sunteți de acord ca persoanele condamnate de un judecător în ultimii 5 sau 10 ani să nu mai ocupe funcții de demnitate publică?” ar fi, consideră Ponta, întrebarea care s-ar potrivi la referendumul pentru Justiție ce va fi organizat pe 26 mai, odată cu alegerile europarlamentare. Acesta susține că o întrebare generală de genul ”Sunteți de acord cu lupta anticorupție?” nu ar fi potrivită, deoarece, susține acesta, inclusiv Dragnea ar vota ”Da”.

Totodată, Ponta a vorbit și despre dorința celor din Pro România de a schimba sistemul de înregistrare a candidaților.
”De ce să-l pui să scrie pe hârtie? Vrem să modificăm această lege. Eu am pierdut alegerile pentru președinția României pentru că a stat lumea la coadă”, a spus Ponta care dorește introducerea votului electronic, în următorii ani.