Un consilier județean sătmărean dorește salvarea Casei Memoriale Iuliu Maniu

Consilierul județean sătmărean, Adrian Cozma, intenționează să inițieze un proiect de hotărâre prin care să fie sprijinită reconstrucția Casei Memoriale Iuliu Maniu.
După cum se știe, de mai bine de un an există o campanie publică pentru salvarea Casei Memoriale Iuliu Maniu.
Adrian Cozma va propune o sumă de bani pe care Consiliul Județean Satu Mare ar urma să o aloce proiectului, respectiv 5.000 de euro.
Redăm mai jos comunicatul de presă transmis de consilierul județean Adrian Cozma:
”Ministerul Culturii, respectiv Comitetul Interministerial pentru Centenar, nu a acceptat cererea de finanțare depusă prin Direcția pentru Cultură Sălaj, în vederea continuării și finalizării lucrărilor de reabilitare în acest an. „Lipsa banilor nu mai este o scuză, de vreme ce sunt alocate sume imense pentru tot felul de evenimente, mai mult sau mai puțin relevante pentru sărbătorirea a 100 de ani de la Marea Unire“, a precizat Doina Cociș- directorul Direcției pentru Cultură Sălaj.
Lucrările la reabilitarea Casei Maniu din Bădăcin continuă, în această perioadă, atât pe partea de interior, cât și pe cea de exterior, cu donațiile și fondurile obținute prin intermediul campaniei publice „Salvaţi istoria naţională, salvaţi Casa lui Iuliu Maniu”.
Tot în aceste zile au fost făcute planuri pentru amenajarea interioară, doctorul Ioan Boilă, sigurul descendent direct, care a văzut casa și înainte de 1947, participând la Bădăcin la o întâlnire menită  să ajute la înțelegerea  stării de spirit care domnea acolo, pentru a o reda cât mai fidel în viitoarea organizare a casei, potrivit părintelui Borz, initiator al proiectului.
O altă vizită a fost făcută de reprezentanții Consiliului Județean Sălaj care au cerut detalii suplimentare legate de desfășurarea lucrărilor având în vedere că în cursul lunii iunie, la Consiliul Județean Sălaj a fost depus  un nou dosar de finanțare în vederea finalizării lucrărilor de reabilitare în Anul Centenarului, în cadrul  programului „Protecţia monumentelor istorice – grupa B, de pe raza administrativ – teritorială a judeţului Sălaj, aflate în proprietatea privată a persoanelor fizice sau juridice de drept privat”, bugetul total al programului fiind de 300.000 de lei”, susține Adrian Cozma.

Articolul precedentSalvatori din pasiune: ISU Satu Mare are 14 voluntari care vor merge cu pompierii la misiuni de urgenţă
Articolul următorPompierii, chemați să degajeze tencuiala căzută de pe fațada unei clădiri simbol