Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației dublează suma alocată pentru construirea Podului peste Someș, informează municipalitatea sătmăreană, contribuția ministerului ajungând astfel la circa 80% din valoarea proiectului. 

 

Suma inițială asigurată de Ministerul Dezvoltării a fost de 81,34 milioane de lei, iar acum la această sumă se mai alocă 80 de milioane de lei pentru construcția podului peste râul Someș din municipiul Satu Mare.

Potrivit primarului Kereskényi Gábor, Ministerul Dezvoltării va asigura astfel aproape 80% din valoarea proiectului.

„Construcția Podului peste Someș, zona str. Ștrandului este cea mai mare investiție a municipiului Satu Mare din ultimii 30 de ani, un proiect eșuat în 2016. Am reușit să asigurăm finanțarea necesară, să licităm investiția, să începem lucrările. Îmi amintesc câți s-au îndoit de capacitatea noastră de a demara construcția acestui pod peste Someș. Acum oamenii văd cu ochiul liber cum avansează lucrările”, a spus primarul Kereskényi Gábor. 

Ministrul Dezvoltării Cseke Attila a vizitat în mai multe rânduri șantierul podului de la Satu Mare, declarând că investiția este una importantă.

Valoarea contractului este de 141.643.292,84 lei fără TVA.

 

Sursa: Realitatea de Satu Mare

Articolul precedentTimișean, dat în urmărire națională, prins pe când voia să plece din țară prin Vama Petea
Articolul următorAȚI VĂZUT-O? Femeie din Culciu Mic, căutată de familie și Poliție