Terapia prin artă pentru copii oferă posibilitatea ca traumele acumulate de către aceștia să poată fi împărtăşite mai uşor prin desen, pictură. 

”Important nu este ca din punct de vedere estetic aceşti copii să creeze ceva deosebit, ci să li se ofere şansa de a crea cu bucurie. Succesul acestei terapii este demonstrat si de rezultatele pe care le-am obţinut cu grupele de copii pe care le-am avut până în prezent”, susține Robert Maurer, președintele Fundației Maurer.

Într-un astfel de grup, copiii pot învăţa metode de comportament pozitiv, precum şi metode de rezolvare a problemelor, fie unii de la alţii, fie de la coordonatorii de grup.

”Primesc atenţie atât din partea colegilor din grupă, cât şi din partea coordonatorului adult. Un grup restrâns de copii asigură o participare mult mai activă din partea copilului şi o atenţie sporită din partea coordonatorului în timpul terapiei”, mai susține acesta.

Un moment important îl reprezintă expoziţia organizată la finalul perioadei de terapie.

Articolul precedentJudețul Satu Mare a fost vizat anul trecut de 312 informări, avertizări, atenționări meteorologice și hidrologice
Articolul următorZiua Unirii Principatelor Române, sărbătorită la Satu Mare