Prefectul Radu Bud, subprefectul Altfatter Tamás și directorul de Cancelarie Adrian Cozma au fost prezenți joi, 23 ianuarie 2020, la Raportul de evaluare a activității desfășurate de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Satu Mare în anul 2019.

Din analiza prezentată, rezultă că în anul 2019, pe teritoriul județului nostru nu s-au produs situații de amploare care să necesite activarea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

În cursul anului 2019, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Satu Mare împreună cu toate instituțiile de sprijin și comitetele locale pentru situații de urgență și-au îndeplinit atribuțiile legale în domeniul managementului situațiilor de urgență, asigurând prevenirea și gestionarea eficientă a situațiilor de urgență sau a stărilor potențial generatoare de situații de urgență din zona de competență.

Potrivit bilanțului de activitate, în cursul anului 2019 Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a desfășurat două ședințe ordinare pentru analizarea activității și două ședințe extraordinare pentru adoptarea documentelor și măsurilor operative necesare desfășurării activității și luarea deciziilor imediate în cazul evenimentelor prognozate, și patru videoconferințe cu prefecții organizate la ministere și organele publice centrale în cadrul cărora au fost abordate probleme legate de efectele fenomenelor meteorologice periculoase produse și luarea măsurilor necesare limitării pagubelor și revenirii la starea de normalitate. În cadrul acestora au fost adoptate patru hotărâri ale Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, fiind stabilite măsuri, sarcini și termene precise pentru instituțiile cu atribuții în domeniu.

Potrivit bilanțului de activitate, în cursul anului 2019 au fost primite 312 informări, avertizări, atenționări meteorologice și hidrologice, dintre care 58 de informări meteorologice, 103 atenționări meteorologice, 46 de avertizări meteorologice, 59 de informări hidrologice, 27 de atenționări hidrologice și 19 avertizări hidrologice.

În anul 2019 s-au primit trei rapoarte privind producerea situațiilor de urgență, astfel:
– Raport de producere a situației de urgență, INUNDAȚII în județul Satu Mare, localitățile Batarci, Cămărzana, Huta Certeze, Moișeni, Tarna Mare, Rătești, Cehal (în perioada 22-30.05.2019);
– Raport cu producerea situației de urgență, EXPLOZIE la etajul trei al unui bloc de garsoniere situat în municipiul Satu Mare, Bulevardul Cloșca nr. 74, în data de 27.11.2019;
– Raport cu producerea situației de urgență, EXPLOZIE la bloc de garsoniere situat în municipiul Satu Mare, Bulevardul Cloșca nr. 74 în data de 27.11.2019, care a produs pagube Inspectoratul de Jandarmi Județean Satu Mare, pavilionul administrativ.

În cursul anului 2019, în urma fenomenelor hidro-meteorologice periculoase au fost afectate 9 localități, respectiv 48 de locuințe, 42 de gospodării și anexe, 7 străzi/drumuri comunale, 23 poduri/podețe.

Aceste rezultate nu s-ar fi concretizat fără sprijinul Consiliului Județean, Primăriei municipiului Satu Mare, fără implicarea structurilor MAI, a structurilor deconcentrate și descentralizate, precum și componentelor sistemului integrat de management al situațiilor de urgență.

Articolul precedentMedicii tineri care doresc o locuință ANL, mai au la dispoziție o săptămână să-și depună dosarele
Articolul următorTerapie prin artă pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 şi 6 ani