Primarul orașului Negrești-Oaș, Aurelia Fedorca, a propus în ședința Consiliului Local de astăzi menținerea la un nivel minim a taxelor și impozitelor locale pentru anul 2020 pentru persoane fizice și o reducere consistentă a impozitului pentru persoane fizice.

”În urma analizei pe care am făcut-o după propunerile care au venit de la cetățeni ca urmare a dezbaterilor publice pe care le-am organizat săptămâna trecută, primarul Aurelia Fedorca a propus în ședința Consiliului Local de astăzi menținerea la un nivel minim a taxelor și impozitelor locale pentru anul 2020 pentru persoane fizice (acestea nemaifiind modificate din anul 2012) și o reducere consistentă a impozitului pentru persoane fizice – clădiri nerezidențiale și pentru persoanele juridice”, a spus primarul Aurelia Fedorca.

Printre principalele modificări aprobate azi de Consiliul Local se numără: menținerea nivelului taxelor și impozitelor datorate de persoane fizice la un nivel minim. Acestea nu au mai fost modificate din 2012; reducerea cotei de impozitare pentru clădirile nerezidențiale persoane fizice de la 0,9 la 0,8; reducerea cotei de impozitare pentru persoane juridice de la 1,3 la 0,8; acordarea unei bonificații de 10% pentru contribuabili -atât persoane fizice cât și persoane juridice – care își achită integral impozitele până la 31 martie 2019.

În plus, până la finalul lunii februarie, Primăria Negrești-Oaș introduce sistemul de plată electronică prin Ghișeul.ro.

”Am propus aceste măsuri și ca urmare a gradului bun de colectare pe care l-am realizat prin aplicarea amnistiei fiscale – 1.138 mii lei (11,3 miliarde de lei vechi) și 428 de poziții fiscale clarificate.
Consider că o relaxare fiscală are menirea de a aduce disciplină și de a crește încasările la buget. Concomitent, pentru ca bugetul orașului să nu aibă de suferit și pentru a putea continua investițiile în ritm alert, ne-am propus să creștem gradul de încasare printr-o mai bună colectare a impozitelor și taxelor locale”, a declarat primarul Aurelia Fedorca.

În prezent se lucrează la digitalizarea administrației publice locale pentru a o aduce mai aproape de cetățeni, pentru a o face mai eficientă și mai transparentă.

”În primele două luni ale anului viitor vom implementa sistemul electronic de plată a taxelor și impozitelor prin Ghișeul.ro, urmând ca în același timp să venim și cu alte servicii online pentru ca negreștenii de pretutindeni să aibă acces mai ușor, de pe telefon sau computer, la serviciile Primăriei Negrești-Oaș”, a mai spus primarul Negreștiului.

Articolul precedentPompierii sătmăreni, spiridușii Moșului pentru șapte frățiori
Articolul următorCinci judecători intră în sistem. Anunțul făcut de Klaus Iohannis