Inspectorii  Direcției  Sanitare  Veterinare  și  pentru  Siguranța  Alimentelor (DSVSA)  Satu Mare au efectat săptămâna aceasta 109 acțiuni de control la unități de abatorizare, unități de procesare carne și lapte, unități catering depozite alimentare,  supermarketuri, piețe agroalimentare, unități alimentație publică /terase, baruri, brutării, laboratoare de cofetărie, magazine legume fructe, unități din zone de agrement, unități de vânzare online.

 

 

În urma controalelor au fost aplicate două amenzi în valoare totală de 11.200 lei. Una dintre acestea, în aloare de 10.000 lei, a fost aplicată unui supermarket din municipiul Satu Mare, pentru etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare în vederea comercializării. Cea de a doua, în valoare de 1.200 lei,  a fost primită de un comerciant particular de produse lactate din localitatea Agriș, pentru manipularea produselor lactate cu încălcarea normelor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor. 

Totodată, inspectorii sanitar-veterinari au dat și 11 avertismente pentru 11 producători particulari, din piețele agroalimentare din localitățile Satu Mare – 4, Carei – 2, Negrești Oaș – 2 Tășnad – 3, pentru nerespectarea condițiilor și normelor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor, în timpul expunerii și comercializării legumelor și fructelor.

Articolul precedentCoronavirus: 1225 cazuri noi în ultimele 24 de ore
Articolul următorÎn scurt timp, toate secțiile de Terapie Intensivă dedicate bolnavilor infectați cu noul coronavirus vor fi sufocate