Poliţiştii de frontieră sătmăreni în cooperare cu lucrători din cadrul Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului nu au permis, duminică, intrarea în ţară a unui mijloc de transport încărcat cu 14 tone de articole second-hand.

 

Ieri, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, s-a prezentat, pe sensul de intrare în ţară, conducând un ansamblu rutier înmatriculat în Ucraina, un cetățean ucrainean în vârstă de 28 de ani. Acesta transporta articole second-hand (haine) de la o societate comercială din Germania pentru o firmă din judeţul Mehedinți.

„Existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestui transport de articole, a fost solicitat sprijin autorizat reprezentanților Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului Satu Mare care au stabilit că bunurile transportate nu pot intra pe teritoriul României întrucât nu sunt îndeplinite condițiile legale (nu a putut prezenta autorităţilor certificate de curățare).

Drept urmare, autoritățile de control au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a bunurilor transportate, acestea fiind înapoiate pe teritoriul Ungariei”, au transmis polițiștii de frontieră sătmăreni.

Sursa: Realitatea de Satu Mare

Articolul precedentAtenție, șoferi! De la 1 iunie, benzina și motorina conțin biocarburant. Cum poate fi afectat autoturismul?
Articolul următorZi decisivă în Educație, ce se întâmplă cu examenele naționale – Profesorii refuză în continuare oferta Guvernului