Spitalul Județean de Urgență Satu Mare a impus restricții. Acces interzis în opt secții

Ca urmare a declarării stării de epidemiei de gripă la nivel național, conducerea Spitalului Județean de Urgență Satu Mare a luat mai multe decizii referitoare la accesul vizitatorilor în secțiile spitalului.
Astfel:
– Fiecare pacient poate fi vizitat de o singură persoană pe durata a maximum 5 minute;
– Vizitatorii vor purta, în mod obligatoriu, echipament de protecție (mască) pentru prevenirea transmiterii infecțiilor pe cale aerogenă;
– Măștile vor fi puse la dispoziția vizitatorilor la intrarea în secție;
– Se recomandă amânarea vizitei dacă aparținătorii prezintă infecții acute respiratorii;
– În cazul în care vizita este absolut necesară, pacienții vor purta mască și halat pe durata prezenței în salon;
– Vizitatorilor li se recomandă să-și acopere gura și nasul cu o batistă sau șervețel umed în cazul în care strănută sau tușesc. Șervețelele vor fi aruncate la gunoi, după utilizare;
– Accesul vizitatorilor este permis, în limita celor 5 minute, de luni până vineri, între orele 15.00-18.00, iar sâmbăta și duminica între orele 15.00-16.00.
Este interzis accesul vizitatorilor în secțiile: Neonatologie, Obstretică, Pediatrie, Boli Infecțioase, Terapie Intensivă, Nefrologie/Dializă, Chirurgie Plastică și Oncologie.
Pentru a evita supraaglomerarea Unității de Primiri Urgențe, pentru a preveni creșterea timpului de așteptare, pacienții care prezintă semne ale infecțiilor căilor respiratorii sunt rugați să apeleze mai întâi la medicul de familie, la centrele de permanență.

Articolul precedentFiltre ale polițiștilor și RAR în județ
Articolul următorTabără județeană de matematică la Satu Mare