Liderii de sindicat vor prezenta conducerii Electrolux o nouă solicitare, de acordare a majorării salariale doar pentru muncitorii greviști, nu și pentru ceilalți muncitori ai fabricii.

Liderii de sindicat au spus și că cei din conducere sunt nemulțumiți de incidentul care a avut loc săptămâna trecută. Iar, în ceea ce îi privește pe muncitorii aflați în fabrică, s-ar părea că sunt mulțumiți de salariile pe care le primesc. Acesta este motivul pentru care au propus azi să ceară conducerii majorarea de 2 lei pe oră doar pentru cei aproximativ 400 de muncitori care se află de 28 de zile în grevă generală.

Pe de altă parte, sindicaliștii le-au transmis greviștilor susținere din partea mai multor organizații sindicale din afara țării care au trimis și vor trimite scrisori către concernul suedez, susținând cauza angajaților din Satu Mare.

“Mesajele din partea sindicatelor încep să curgă. Fiecare sindicat din alte țări le trimit la Stockholm. Am văzut din Turcia, Bulgaria, Macedonia, Polonia și ele încep să fie din ce în ce mai multe”, a spus Faur despre susținerea pe care o primesc greviștii, mai ales din partea sindicatelor care activează în industria ușoară.

Florin Hossu, președintele Cartel Alfa Maramureș, în mijlocul greviștilor de la #Electrolux

Florin Hossu, președintele Cartel Alfa Maramureș, în mijlocul greviștilor de la #Electrolux

Publicată de Realitatea De Satu Mare pe Miercuri, 10 aprilie 2019

Articolul precedentAdela Durgheu, câștigătoarea marelui premiu la ”ARTA – pasiunea mea”, ediția a II-a
Articolul următorA murit Nicolae Bura, fostul primar din Negrești-Oaș