Sătmărean reținut de polițiști. În mașina acestuia au găsit 155.000 de țigări de contrabandă

Poliţiştii bihoreni au reținut un bărbat din Satu Mare, după ce au descoperit în autoturismul său peste 155.000 de țigarete nemarcate legal, în valoare de 62.000 lei.

Miercuri, 18 iulie, polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Oradea au depistat în trafic un bărbat de 26 de ani, din județul Satu Mare, în timp ce conducea un autoturism pe raza municipiului Oradea. Bărbatul a refuzat să oprească la semnalul regulamentar al poliţiştilor, prin urmare s-a procedat la urmărirea sa, acesta fiind oprit în trafic.

În urma controlului autovehiculului, polițiștii orădeni au constatat că acesta transporta în portbagaj și pe bancheta din spate 155.400 țigarete (7.770 de pachete de țigări) nemarcate legal.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice l-au reținut pe conducătorul autoturismului pentru 24 de ore în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor. Totodată, autoturismul a fost indisponibilizat și țigaretele, în valoare de 62.180 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, sătmăreanul fiind bănuit de săvârșirea infracțiunii de „deținerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 țigarete (…)”.

Articolul precedentZeci de cavaleri și domnițe vor defila în Satu Mare. Mâine începe Festivalul Medieval
Articolul următorPrimăria Satu Mare va reabilita pasajele pietonale care fac legătura între Centrul Nou și digul de pe malul Someșului