Poliția Română în parteneriat cu Feroneria Prod S.A. Arad a lansat în 6 decembrie 2019 o nouă campanie de prevenire a furturilor din locuințe, ”Hoții îți invadează intimitatea!”. 

Polițiștii sătmăreni au organizat lansarea campaniei în cadrul unei întâlniri cu pensionarii care a avut loc azi, 9 decembrie 2019 la Centru de Zi de Speranța al Organizației Caritas.

Au participat peste 30 de persoane vârstnice și jurnaliști din presa locală, întâlnirea fiind susținută de polițiști de prevenire și de proximitate, alături de care s-au aflat și reprezentanți ai Jandarmeriei.

A fost proiectat filmul campaniei și au avut loc discuții interactive legate de siguranța proprietății celor ce locuiesc la bloc. Nu întâmplătoare a fost alegerea locului și publicului pentru cea mai modernă campanie de până acum, pensionarii fiind o categorie de risc, dar și un potențial uman în supravegherea vecinătății și creșterea siguranței colocatarilor. Cei prezenți la eveniment au putut testa pentru prima dată ochelarii Virtual Reality, o noutate absolută a actualei campanii.

Pentru prima dată polițiștii din toată țara ce sunt implicați în activitățile campaniei au la dispoziție mijloace inovative de a convinge publicul că spargerile din locuințe sunt evenimente dramatice, care depășesc ca importanță furtul în sine.
Ochelarii VR ce vor fi folosiți în cadrul campaniei oferă experiențe foarte interesante.

Realitatea virtuală (Virtual Reality/VR) se referă la ambianțe tridimensionale create artificial, pe calculator sau prin filmare cu aparatură specială, care oferă o simulare a realității atât de reușită, încât utilizatorul poate căpăta impresia de prezență fizică aproape veridică în anumite locuri reale sau imaginare.

Filmul realizat în cadrul acestei campanii oferă spectatorilor posibilitatea să asiste la o secvență de furt dintr-o locuință ca și cum s-ar afla în mijlocul acțiunii și nu doar ca simpli spectatori. Acest material este disponibil pe Youtube atât în varianta spot video, cât și în varianta film sub denumirea campaniei (”Hoții îți invadează intimitatea!”)

Campania se va derula în perioada decembrie 2019-martie 2020 în toate cele 41 de județe și în București și are ca public țintă cetățenii din mediul urban, în special cei ce locuiesc în apartamente de bloc.

Articolul precedentBaschet | CSM Satu Mare a învins fără probleme CSU Rookies Oradea
Articolul următorSute cu cadouri de Moș Nicolae de la copiii germani au ajuns la copiii nevoiaşi din județul Satu Mare