Proiecte transfrontaliere comune Satu Mare – Ujgorod

Parteneriatul dintre orașele Satu Mare și Ujgorod este mai solid de la un an la altul, susține conducerea Primăriei Satu Mare.
Conducerile primăriilor din Satu Mare și Ujgorod au profitat de prezența delegației municipiului Satu Mare la Zilele Ujgorod-ului pentru a stabili lista proiectelor comune care vor fi depuse pentru a fi finanțate din fonduri europene.
Astfel, Primăria Municipiului Satu Mare și Primăria orașului Ujgorod vor depune patru proiecte transfrontaliere pentru a fi finanțate din fonduri europene prin Programul Operaţional Comun România – Ucraina 2014-2020.
“Dezvoltarea culturii transfrontaliere: Teatre revitalizate din Satu Mare și Ujhgorod”, bugetul total al proiectului este de 1.002.980 EUR, din care alocarea pentru municipiului Satu Mare este de 564.640 EUR.
“Renașterea meșteșugurilor”, bugetul total al proiectului este de 947.893,00 EUR, din care bugetul Municipiului Satu Mare este de 140.268 EUR.
“Asigurarea siguranței publice prin cooperarea polițiilor locale și utilizarea sistemelor avansate de supraveghere video în Ujgorod și Satu Mare”, bugetul total al proiectului este de 109.874 EUR, din care al municipiului Satu Mare este de 49.224 EUR.
“Școala SMART, Inovații în educație”, bugetul Municipiului Satu Mare este de 59.868 EUR.
În cadrul întâlnirilor avute, primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, a asigurat conducerea orașului Ujgorod de faptul că Primăria Municipiului Satu Mare va depune toate eforturile pentru implementarea cu succes a tuturor proiectelor comune.
”Doresc să le mulțumesc prietenilor noștri ucraineni pentru buna colaborare și sunt convins că vom realiza împreună și alte proiecte!”, a declarat primarul Kereskényi Gábor.
Reamintim faptul că accesarea de fonduri europene este o prioritate pentru conducerea Primăriei Municipiului Satu Mare, până în prezent au fost câștigate finanțări de peste 28 milioane de euro pe Programul Operațional Regional 2014-2020.

Articolul precedentMai mulți pui de pisică, aruncați la periferia municipiului de un bărbat. Cel care s-a revoltat, la un pas să dea cu fie lovit cu mașina
Articolul următorEleve ale Colegiului Național ”Mihai Eminescu” au reprezentat România la Olimpiada Internațională de Lectură