Proiect pentru extinderea și dotarea Ambulatoriului de Specialitate Tășnad

Consilierii județeni sătmăreni au votat astăzi în cadrul unei ședințe extraordinare a Consiliului Județean proiectul care vizează reabilitarea, extinderea clădirii și dotarea cu aparatură modernă și de specialitate a Ambulatoriului de Specialitate Tășnad, aparținând de Spitalul Județean de Urgență Satu Mare.
Proiectul, în valoare de aproximativ 10,7 milioane de lei, va fi susținut din fonduri accesate prin Programul Operațional Regional 2014-2020.
În prezent, în orașul Tășnad se acordă servicii medicale prin Secția Exterioară Tașnad a Spitalului Județean de Urgență Satu Mare, având doar două secții: medicină internă și pediatrie, și un ambulator de specialitate unde funcționează un laborator medical, cabinet de medicină internă și pediatrie cu consultații zilnice, iar cabinetul de chirurgie și psihiatrie cu consultații săptămânale. Urgențele sunt asigurate prin Camera de gardă Tășnad, deoarece nu există Centru de permanență în oraș sau în localitățile limitrofe. Serviciile medicale acordate nu satisfac necesitățile comunității din cauza lipsei unor posibilități de investigație și tratament la domiciliul pacientului prin servicii de ambulatoriu de specialitate.
Reabilitarea Ambulatorului de specialitate, atât a clădirii (exterior, interior), cât și dotarea acestuia cu aparatură medicală performantă și extinderea numărului de specialități, reprezintă o soluție pentru rezolvarea problemelor de sănătate a comunității din zona Tășnad, inclusiv pentru urgențele medicale. Numărul consultațiilor efectuate în anul 2017 este de 6635, având o tendință de creștere, astfel încât în prima jumătate a anului 2018 numărul consultațiilor a crescut la 3546, ceea ce reprezintă o creștere de aproximativ 6,8%.
Prin proiectul care va fi depus de Consiliul Județean în parteneriat cu Spitalul Județean de Urgență Satu Mare se urmărește reabilitarea clădirii Ambulatorului prin înlocuirea acoperișului, modernizarea clădirii cu un nivel, termoizolarea clădirii, înlocuirea instalației de încălzire, electrică, de apă și canalizare, reamenajarea cabinetelor medicale, a vestiarelor și a grupurilor sanitare, dar și dotarea cabinetelor medicale cu aparatură medicală performantă pe specialități: medicină internă, pediatrie, chirurgie, psihiatrie, ORL, oftalmologie, ginecologie, dermatologie, neurologie, cardiologie, radiologie, laborator, ortopedie, cabinet BFT (balneofizioterapie).
Un Ambulatoriu integrat cu specialități adaptate nevoilor comunității va face posibilă oferirea unor servicii medicale complete și complexe în domeniul diagnosticării și tratamentului în teritoriul arondat.

Articolul precedentRestricții de circulație în Piața Libertății
Articolul următorRetro Parada Toamnei 2018, duminică, la Satu Mare