Primarul Kereskenyi Gabor: ”Municipiul Satu Mare va avea un minus de 11,5 milioane de lei”

Bugetul municipiului Satu Mare pe anul 2019 va suferi un minus de 11,5 milioane de lei, a subliniat azi primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor.
Potrivit acestuia, dacă proiectul de buget rămâne în forma actuală, toate proiectele de investiții de la nivelul orașului sunt în pericol.
”Am rămas șocat. Din păcate acele preconizări sumbre s-au adeverit. Ceea ce Guvernul încearcă să ne bage pe gât este un măr otrăvit, deoarece, unu la mână ne dă 60% din impozitul venit, dar cu toate acestea aruncă în cârca autorităților publice locale cheltuielile privind însoțitorii persoanelor cu handicap. Este o sumă imensă care până acuma a fost suportată din TVA și autoritățile locale au contribuit cu doar 10%. În aceste condiții, din calculele noastre reiese că municipiul Satu Mare va avea un minus de 11,5 milioane de lei, ceea ce este o sumă imensă. Nemaivorbind de majorările salariale și de obligativitatea acordării funcționarilor publici a tichetelor de masă. În aceste condiții nu știm dacă bugetul va fi acoperitor pentru funcționare”, a spus primarul.
Kereskenyi a spus că toate investițiile de la nivel de municipiu sunt în pericol.
”Cert este că, continuarea marilor investiții, adică tot ceea ce am început este sub semnul întrebării. Sperăm că la votul bugetului în plenul reunit ale Camerei Deputaților și Senatului acest proiect de buget, care va omorî autoritățile locale, va mai suferi modificări. Pentru că dacă rămâne așa, încă odată vă spun că în ceea ce privește investițiile eu sunt foarte pesimist și nu văd cum vom putea duce la bun sfârșit cele propuse de noi în acest an”, a mai spus primarul.

Articolul precedentBărbat prins cu țigări de contrabandă
Articolul următorDosar penal pentru un șofer prins beat la volan