PNL Satu Mare acuză: Primăriile PSD-ALDE au obținut 82% din fondul de rezervă al Guvernului

Conducerea PNL Satu Mare a lansat o serie de acuzații la adresa Guvernului, azi, în cadrul unei conferințe de presă. Președintele PNL Satu Mare, totodată viceprimar al municipiului Satu Mare, Adrian Albu, susține că Guvernul a acordat bani preferențial, astfel că primăriile conduse de PSD și ALDE au fost avantajate când a venit vorba de alocarea unor sume din fondul de rezervă, în luna decembrie a anului trecut.
Vicepreședintele PNL Satu Mare și totodată vicepreședinte al Consiliului Județean Satu Mare, Ionuț Rus, consideră această alocare este una ”rușinoasă”.
Practic, primăriile PSD-ALDE au obținut 82% din fondul de rezervă al Guvernului, în timp ce primăriile PNL au primit 3%.
De asemenea, din totalul de 17 primării conduse de primari PSD la nivelul județului Satu Mare, 14 UAT-uri au primit suma de 12,7 milioane de lei. De cealaltă parte, dintre cele 17 primării conduse de PNL, doar 5 au primit bani, respectiv suma de 498.000 de lei. ALDE, cu doar 3 primării, s-a ales cu 739.000 de lei. Nici primăriile conduse de primari UDMR nu stau mai bine. Dintre cele 27 de primării, doar 18 au primit bani, respectiv suma de 2,5 milioane de lei.
Președintele Adrian Albu a mai spus că se intenționează să se acorde buget minimal pentru orașe și comune, ”iar pentru restul necesităților se va sta la coadă, cu pălăria întinsă”.
Nici vicepreședintele Ionuț Rus nu vede cu ochi buni bugetul adoptat de Guvern, considerându-l ”un buget mincinos”.
La finalul conferinței de presă, cei doi au prezentat amendamentele principale ale PNL la Legea Bugetului, printre care se numără: creșterea plafonului de venituri alocate la Consiliile Județene de la 450 la 500/cap locuitor; creșterea plafonului alocat la comune de la 1000 la 1200 lei; impozitele pe veniturile din pensii să meargă la Trezoreria primăriei din localitatea de domiciliu a pensionarului (azi merg la bugetul Casei Naționale de Pensii).

Articolul precedentFiică și mamă lovite pe o trecere de pietoni din fața Liceului German din Satu Mare
Articolul următorPrezentare biografică și expoziție de imagini la 143 de ani de la nașterea lui Brâncuși, la Carei