În această săptămână, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctelor de Trecere a Frontierei Nădlac II, Giurgiu, Turnu Măgurele şi Petea au depistat trei cetăţeni români și un englez care s-au prezentat la controlul de frontieră la volanul unor autoturisme căutate de autorităţile din Marea Britanie și Franța.

Cel mai recent caz s-a înregistrat în data de 10.01.2020, la Punctul de Trecere a Frontierei Turnu Măgurele, județul Teleorman, unde s-a prezentat pentru a efectua formalităţile de frontieră un cetăţean englez, la volanul unui autoturism marca BMW M4, fabricat în anul 2017.

În urma verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că autoturismul figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă de autorităţile din Marea Britanie în data de 28.12.2019.

Faţă de cele constatate, bărbatul a declarat că a achiziționat autoturismul de la un conațional și nu avea cunoştinţă despre faptul că acesta ar fi fost căutat de autorităţi.

Joi, 09 ianuarie, la Punctul de Trecere a Frontierei Petea, județul Satu Mare, s-a prezentat pentru a intra în România, cetățeanul român N.B., în vârstă de 40 de ani, care transporta pe platformă, un autoturism marca Kia Sportage. În urma verificărilor suplimentare efectuate de polițiștii de frontieră, s-a constatat faptul că autoturismul transportat era în atenția autorităților din Franța, din 7 ianuarie 2020.

Un alt caz s-a înregistrat la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II-Csanadpalota, în data de 08.01.2020, unde s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor, cetăţeanul român S.S., în vârstă de 25 de ani, conducând autoturismul marca BMW, model 420 D, căutat de autorităţile din Marea Britanie.

Tot în aceeași zi, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, un alt cetăţean român, în vârstă de 57 de ani, transporta pe o platformă un autoturism marca Audi A6, an de fabricaţie 2012. În urma verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că autoturismul de pe platformă figurează ca fiind bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă de autorităţile din Marea Britanie în data de 07.12.2019.

În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire, iar autoturismele în valoare totala de aproximativ 400.000 de lei au fost indisponibilizate la sediul Sectoarelor Poliției de Frontiera până la finalizarea cercetărilor.

Articolul precedentConcurs regional de recitări ”Mihai Eminescu”
Articolul următorSpitalul Județean de Urgență Satu Mare angajează director medical și zeci de asistenți medicali