Aeroportul Internațional Satu Mare, aflat în subordinea Consiliului Județean Satu Mare, este deservit în această perioadă de 18 angajați, ceilalți 38 fiind în concediu de odihnă/boală, respectiv beneficiază de zile libere pentru ore suplimentare.

Ca urmare a crizei generată de răspândirea coronavirusului, cele două companii care operau zboruri regulate la Aeroportul Internațional Satu Mare au decis suspendarea operării.

Astfel, compania Tarom a anunțat suspendarea tuturor destinațiilor interne până la data de 8 aprilie 2020, iar compania Wizzair a suspendat zborurile de la/către Londra până în 2 mai 2020.

Chiar dacă zborurile regulate au fost suspendate, aeroportul trebuie să asigure continuitatea operațiunilor și a serviciilor, dar și să deservească eventualele aeronave ocazionale (zboruri charter, de business, militare, umanitare, SMURD).

În această perioadă, personalul care a rămas să asigure permanența la Aeroportul Internațional Satu Mare desfășoară activități administrative, activități de întreținere curentă a utilajelor și infrastructurii, defrișări, cosit, mentenanță echipamente și utilaje.

Articolul precedentCoronavirus-România: Creștere spectaculoasă a numărului de bolnavi, 523 de cazuri noi (total 5990)
Articolul următorCOVID-19 | Amenzi de peste 550.000 de lei aplicate de polițiști într-o singură zi