Primăria Municipiului Satu Mare împreună cu conducerea Transurban SA au făcut demersuri pentru ca, după 12 ani, să fie achiziționate din bugetul local, cinci autobuze noi, model Euro 6. Valoarea celor cinci autobuze este de aproape 3 milioane de lei.

Primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor, alături de viceprimari, administratorul public și o parte dintre consilierii locali au făcut azi o cursă de probă cu unul din autobuzele achiziționate.
Kereskenyi a subliniat că eforturile pentru înnoirea parcului auto al societății de transport public vor continua, urmând să fie achiziționate din fonduri europene 17 autobuze hibrid și altele electrice.
“În această lună am demarat achiziția celor 17 autobuze hibrid care vor fi de dimensiuni mai mari decât acestea. În cursul acestei luni firmele care intenționează să participe la această licitație trebuie să depună ofertele, urmând ca după închiderea procedurii, firma câștigătoare să aibă la dispoziție 9 luni pentru livrarea autobuzelor hibrid. Ne așteptăm ca undeva la începutul anului viitor să intre pe trasee și autobuzele hibrid“, a declarat edilul Kereskényi Gábor.
Cele cinci de autobuze au, fiecare, o capacitate de transport de 72 de persoane din care 21 pe scaune și 51 de locuri în picioare. Vehiculele sunt dotate cu aer condiționat, afişaj de tip LED, sistem de supraveghere video cu 6 camere (4 pe laterala autobuzului și 2 în interior), sistem de încălzire. De asemenea, autobuzele au podea joasă pentru accesul persoanelor cu dizabilități, sunt prevăzute cu rampă și loc pentru scaunul rulant.

Articolul precedentDouă ferme de porci din Corund, amendate de inspectorii DSVSA
Articolul următorDoi șoferi, din Bihor și Vaslui, s-au ales cu dosar penal în Satu Mare