Inspectorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Satu Mare au amendat două exploatații profesionale de suine din Corund. Valoarea totală a amenzilor este de 18.000 de lei.
Astfel, una dintre fermele de porci a fost amendată cu 12.000 lei pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie generală în exploatațiile de animale, iar cea de-a doua fermă de porci a post amendată cu 6.000 lei pentru ”nerespectarea cerințelor veterinare specifice prevăzute de normele sanitare veterinare în vigoare privind circulația internă a deșeurilor și subproduselor de origine animală care nu sunt destinate consumului uman”, potrivit DSVSA Satu Mare.
Totodată, inspectorii DSVSA au aplicat 2 avertismente la doi crescători particulari din localitățile Orbău și Dindești pentru nedeclararea în termenul stabilit de legislație a animalelor nou achiziționate.
Controalele au fost efectuate în perioada 15 – 21 martie.
În total, în perioada menționată, inspectorii DSVSA au realizat 107 acțiuni de control. Verificările au vizat: exploatații profesionale și non profesionale de animale, primării, cabinete medicale veterinare, asociații și fonduri de vânătoare, acțiuni în traficul rutier.