Inspectorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Satu Mare au amendat două exploatații profesionale de suine din Corund. Valoarea totală a amenzilor este de 18.000 de lei.
Astfel, una dintre fermele de porci a fost amendată cu 12.000 lei pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie generală în exploatațiile de animale, iar cea de-a doua fermă de porci a post amendată cu 6.000 lei pentru ”nerespectarea cerințelor veterinare specifice prevăzute de normele sanitare veterinare în vigoare privind circulația internă a deșeurilor și subproduselor de origine animală care nu sunt destinate consumului uman”, potrivit DSVSA Satu Mare.
Totodată, inspectorii DSVSA au aplicat 2 avertismente la doi crescători particulari din localitățile Orbău și Dindești pentru nedeclararea în termenul stabilit de legislație a animalelor nou achiziționate.
Controalele au fost efectuate în perioada 15 – 21 martie.
În total, în perioada menționată, inspectorii DSVSA au realizat 107 acțiuni de control. Verificările au vizat: exploatații profesionale și non profesionale de animale, primării, cabinete medicale veterinare, asociații și fonduri de vânătoare, acțiuni în traficul rutier.

Articolul precedentPoliția și RAR, controale în trafic. Au fost aplicate 17 amenzi
Articolul următorNoile autobuze din Satu Mare au ieșit pe traseu