Nici o persoană nu a solicitat să doarmă în locurile de cazare puse la dispoziție de Primărie, optând să doarmă la rude, prieteni sau chiar în blocul afectat.

City managerul municipiului Satu Mare, Masculic Csaba, a declarat pentru realitateadesatumare.net că Primăria s-a mobilizat și a identificat și amenajat internatul unei școli unde pot fi cazate 60 de persoane, dacă este cazul. De asemenea, le-a pus la dispoziție 70 de porții de mâncare, apă, inclusiv un autobuz cu care să îi transporte la internat sau chiar la rude, unde să doarmă peste noapte.

În cele din urmă, nici o persoană nu ar fi solictat să doarmă în locurile de cazare puse la dispoziție de Primărie, optând să doarmă la rude sau prieteni.

Potrivit ISU, structura de rezistență a blocului nu este afectată, astfel că locatarilor de la etajele inferioare, nedeteriorate de explozie, li s-a permis, în urmă cu câteva minute, accesul în locuințe, însoțiți de pompieri.

O autospecială cu echipamente specifice de iluminat va rămâne pe timpul nopții pentru a asigura iluminarea întregului imobil. Alimentarea cu gaz și energie electrică va rămâne sistată în cursul nopții.

Reamintim că o deflagrație puternică a avut loc în această după-masă într-un bloc de garsoniere din Satu Mare. 
19 locuințe situate la etajul al treilea au fost afectate de explozia cauzată de o acumulare de gaze, explozie care nu a fost urmată de un incendiu.

Toate cele 19 garsoniere situate la etajul trei au fost afectate de explozie. Ușile, geamurile, chiuvetele, mobila din locuințe s-au crăpat sau pur și simplu au zburat pe holul blocului.
Oamenii au fost îngroziți.

Două persoane s-au ales cu arsuri pe 20% din suprafața corpului, respectiv pe față, pe gât și membrele superioare. Astfel, un bărbat în vârstă de 30 de ani a fost transportat cu elicopterul SMURD la un spital din Timișoara, în timp ce pentru tânăra de 29 de ani a fost solicitată, inițial, o aeronavă pentru transportarea ei la spitalul de arși din București, însă, în cele dn urmă, s-a decis ca tânăra să fie transportată cu ambulanța până la București.

Din primele cercetări, cauza probabilă de producere a deflagrației a fost o acumulare de gaze în interiorul locuinței, iar sursa de aprindere: flacără deschisă. Surse ar fi declarat că totul ar fi pornit de la un convector pe gaz care a fost montat chiar de victimă. Se pare că bărbatul ar fi uitat să pună un dop la capătul țevii de gaz, astel că a rezultat o scurgere de gaz urmată de o deflație puternică.

Articolul precedentAeronava nu a mai ajuns. Tânăra care a suferit arsuri în deflagrația de la blocul de garsoniere, transportată cu ambulanța la București
Articolul următorSătmărenii, invitați să voteze cel mai frumos desen cu tema ”Autobuzul Moșului”