Negreștenii, în sărbătoare! Astăzi debutează Zilele Orașului Negrești Oaș

Festivalul negreștenilor de pretutindeni, Zestrea Oașului, va culmina în weekend-ul 17-19 august 2018 cu Zilele Orașului Negrești-Oaș. Pe scena evenimentului care va fi amenajată la stadion vor urca artiști și trupe mari ale momentului din România: Phoenix, Carla’s Dreams, What`s Up și Irina Rimes.
”Va fi o ediție specială a Zilelor Orașului – zilele negreștenilor de pretutindeni, care celebrează reunirea familiilor plecate la muncă în străinătate, dar revenite în această perioadă acasă. Am ținut cont în contractarea artiștilor de dorințele negreștenilor, mai noi sau mai vechi, și am optat să mulțumim toate generațiile aducând pe scena festivalului trupe ale momentului, dar și pe legendarii de la Phoenix. Îmi doresc să fie o sărbătoare care să-i apropie pe negreșteni și îi invit pe toți cei care au timp să petrecem și să ne bucurăm împreună”, a declarat Aurelia Fedorca, primarul orașului Negrești-Oaș.
Zilele Orașului ”Zestrea Oașului” vor începe vineri seara, 17 august 2018, cu Party cu DJ, pe scena care va fi amenajată la stadion.
Sâmbătă, 18 august, la scenă, evenimentele vor începe la ora 18.00 cu reprezentații ale artiștilor locali Gheorghe Blidar, Gianina Ciorbă, Vasile Ardelean și Vasi Oșanu’. Deschiderea oficială și premierea elitelor va avea loc de la ora 19.00, după care va urca pe scenă folkistul George Negrea, urmat de Școala de dans – Clubul de dans sportiv Dans regal. ASH Band Transylvania va face trecerea spre cele mai așteptate recitaluri ale serii: What`s Up și Irina Rimes.
Duminică, 19 august, programul la scenă va începe la ora 18.00 cu un medalion folcloric oferit de Nicu Pop și Sorin Cucu, urmat de momente folclorice oșenești cu Maria Tripon. Momentul festiv al zilei va avea loc la ora 19.00, atunci când va începe ”Nunta de aur” – Premierea cuplurilor care aniversează 50 de ani de căsătorie, decernarea de titluri și diplome de către primarul orașului Negrești-Oaș, Aurelia Fedorca.
Va urma apoi un moment folcloric oșenesc cu Maria Petca Poptean și Ansamblul Măgura și un recital de muzică populară oferit de Lavinia Goste, Marius Zorilă și orchestra, după care vor urca pe scenă Marc Mesaroș & Band.
Recitalurile extraordinare ale serii vor fi oferite de Phoenix și Carla’s Dreams, după care negreștenii și invitații lor vor asista la un spectaculos foc de artificii.

Articolul precedentFC Unirea Tășnad părăsește Cupa României după înfrângerea de la Baia Mare
Articolul următorSute de copii din Negrești Oaș și din diaspora au pășit ”Pe ulițele satului… la Muzeul în Aer Liber al Țării Oașului”