FC Unirea Tășnad părăsește Cupa României după înfrângerea de la Baia Mare

Marți și miercuri s-au disputat meciurile din faza a doua a etapei naţionale a Cupei României, iar reprezentanta județului Satu Mare în această fază a competiției, FC Unirea Tășnad, a evoluat în deplasare la CS Minaur Baia Mare.
În fața a peste 500 de spectatori prezenți în tribunele stadionului “Viorel Mateianu” din Baia Mare, tășnădenii au început meciul de la 1-0, gazdele deschizând scorul încă din minutul opt, Sandu Bococi transformând fără probleme un penalty acordat de arbitrul Vlad Inoan, după o intrare neglijentă a lui Ciul. După deschiderea scorului, meciul s-a jucat mai mult între cele două careuri, fără prea multe ocazii de poartă, însă la o contră rapidă a Unirii, David Vincze întoarece un adversar în careul de 16 m, acesta îl faultează și arbitrul indică punctul cu var (min. 30). Cristi Popa îl trimite pe Raul Stanciu să execute, iar acesta trimite perfect, în stânga portarului băimărean și stabilește scorul pauzei, 1-1.

Și startul reprizei secunde este influențat, din păcate decisiv, de o intervenție a lui Adrian Ciul, care primește al doilea cartonaș galben și implicit pe cel roșu (min. 53), iar tășnădenii vor evolua în inferioritate numerică până la finalul jocului. După eliminarea lui Ciul, antrenorul Popa îl scoate pe Szekely și îl trimite în teren pe Vincze Levente (min. 59), iar în minutul 72 Cocian îl înlocuiește pe Stanciu, însă aceste modificări nu aduc un plus în jocul Unirii. În ultimele zece minute, băimărenii au profitat de oboseala sătmărenilor datorată inferiorității numerice și au marcat de două ori, Marius Feraru (min. 80) marcând pentru 2-1, iar Darian Sabadâș a stabilit scorul final cu golul marcat în minutele de prelungire (min. 90+2).

Cupa României | CS Minaur Baia Mare 3 – 1 AFC Unirea Tășnad (1-1)
Marcatori: Sandu Bococi (min. 8), Marius Feraru (min. 80), Darian Sabadâș (min. 90+2) / Raul Stanciu (min. 30);
Stadion: Viorel Mateianu – Baia Mare;
Arbitru: Inoan Vlad (Floreşti – Cluj);
Asistenți: Georgiu Ioan Claudiu (Dej), Pojar Paul Bogdan (Cluj-Napoca);
CS Minaur Baia Mare: Danciu – Lihet, Kis, Simion, Lupu, Duruș, Balmoș, Giurgiu, Bococi, Șerban, Feraru (cpt.);
Rezerve: Gudea, Borota, Ardelean, Ignat, Bandula, Boje, Sabadâș;
Antrenor: Dorin Toma;
AFC Unirea Tășnad: Gorbe – Palinceac, Varga, Bălău (cpt.), Ciul, Silaghi Raul, Stanciu (min. 60, Cocian), Cubaș, Szekely (min. 65, Vincze L.), Nemeș, Vincze D. (min. 82, Pop Răzvan).
Rezerve: Kerezsi Casian;
Antrenori: Cristian Popa și Ovidiu Suciu;