Cel mai tare hard enduro din lume, Red Bull Romaniacs, începe astăzi, la ora 17:00, pe bd-ul Coposu, din centrul Sibiului, iar la start se va afla și sătmăreanul Emanuel Gyenes, de la Autonet Motorcycle Team.

Mani este singurul rider care a participat la toate cele 15 ediţii de până, iar în această după-amiază va lua startul şi la cea de-a 16-a ediţie a competiției, de această dată sătmăreanul va participa la clasa Silver:

  • ”Nebunie sau nu, mai sunt câteva ore până voi concura pentru a 16-a oară într-un Prolog Red Bull Romaniacs”, este mesajul transmis de Mani în această dimineață.

Și ediţia din acest an, a 16-a raliului, debutează  cu un Prolog, acesta având atât rolul de a le arăta fanilor ce abilităţi au riderii din hard enduro, cât şi scopul de a stabili ordinea de start pentru prima dintre cele 4 zile de off-road.

  • „Foarte tehnic. Nu e chiar greu traseul, dar obstacolele sunt foarte apropiate, nu ai distanță să te odihnești” a spus Mani Gyenes.

Spectacolul din cadrul finalelor este asigurat şi prin specificul startului, respectiv 7 linii a câte 5 rideri fiecare. Clasele Bronze şi Silver vor evolua 7 minute + 1 tur, în timp ce pentru Gold sunt rezervate 10 minute + 1 tur. La fiecare clasă, câştigătorul are dreptul să îşi aleagă poziţia de pe care va lua startul în prima zi de off-road, şi cum la Red Bull Romaniacs o parte importantă o constituie navigaţia prin coordonatele GPS, dacă îţi doreşti un timp bun, nu vrei să fii tu primul pe traseu.

Programul raliului:
Marţi, 30 iulie:
08:00 – Clasa Bronze, Calificări pt. Prolog, Bd-ul Coposu, Sibiu
10:45 – Clasa Silver, Calificări pt. Prolog, Bd-ul Coposu, Sibiu
12:00 – Clasa Gold, Calificări pt. Prolog,  Bd-ul Coposu, Sibiu
12:45 – Clasa Iron, Calificări pt. Prolog,  Bd-ul Coposu, Sibiu
17:00 – Finalele de la Prolog, Bd-ul Coposu, Sibiu
Miercuri, 31 iulie – Sâmbătă, 3 august:
Zilele 1-4 de off-road.
Sâmbătă, 3 august:
11.30 – Finişul raliului pe dealul Guşteriţa de lângă Sibiu
21:45 – Busul pentru Party, party, party pleacă din staţia aflată lângă teatrul Radu Stanca
22:00 – Festivitatea de premiere şi petrecerea Red Bull Romaniacs – Versailles Events.

Articolul precedentANM: Vremea se va răcori în următoarea perioadă
Articolul următorLa Negrești-Oaș se deschide joi a treia ediție a Târgului ”Produs de Oaș și Maramureș”