Vremea se va răcori ușor la finalul acestei săptămâni în majoritatea regiunilor țării, iar manifestări specifice instabilității atmosferice se vor înregistra în intervalul 31 iulie – 4 august, conform prognozei pe două săptămâni publicate luni de Administrația Națională de Meteorologie.

În primele trei zile, media maximelor termice se va situa în jurul a 30 de grade, apoi, până la finalul primei săptămâni, vremea se va răcori, iar această medie va scădea spre 24 de grade. În cea de-a doua săptămână nu vor mai fi variații termice semnificative, media maximelor urmând a se situa în jurul valorii de 26 de grade.

Temperaturile minime vor avea o evoluție relativ asemănătoare, cele mai ridicate medii ale lor, de 16….17 grade, se vor înregistra în primele cinci dimineți, cele mai coborâte între 4 și 6 august când nu vor mai depăși 12 grade, iar ulterior acestea se vor situa în jurul a 13 grade. Începând cu data de 30 iulie vor fi intervale cu manifestări specifice instabilității atmosferice aproape în fiecare zi.

Articolul precedentTeatru de păpuși: spectacole interactive în cadrul Zilelor Culturale Partium
Articolul următorMani Gyenes, la startul celui mai tare hard enduro din lume