Mai mulți greviști și-au dau demisia din sindicat și se întorc în fabrică. În această dimineață, liderii de sindicat au făcut un apel la muncitori, rugându-i să mai reziste.

Sindicalistul Vasile Dârle a spus că luni dimineața va mai avea loc o nouă rundă de negocieri. Muncitorii sunt convinși că, dacă nouă săptămâni de grevă nu au dus la un compromis, una sau două zile în plus nu vor schimba soarta negocierilor.
De asemenea, sindicaliștii au precizat și că cei din conducerea Ambasadei Suediei și-au asumat să încerce o negociere între reprezentanții companiei și cei ai Cartel Alfa.

Reamintim că de nouă săptămâni, muncitorii de la Electrolux se află în grevă generală. Tot ce vor este un salariu care să le asigure supraviețuirea, mai precis, aceștia solicită 2 lei în plus pe oră.

Liderul sindicatului liber Samus, Sorin Faur, a subliniat cât de importantă este apartenența la un sindicat.

”Câțiva dintre membrii de sindicat din fabrică au hotărât că dacă domnul Bloemer le-a promis că are grijă de ei, nu mai au nevoie de sindicat. Eu cred că indiferent cum se va termina această grevă, sper că bine pentru muncitori, nimeni nu e așa de prost încât să creadă că domnul Bloemer sau oricine vine după el se va gândi vreodată la ei înainte de a-și realiza target-urile impuse de grup, sau vor face diferențieri între cei care au fost în grevă sau nu atunci când vor pune oameni pe posturi. Doar nu sunteți copii să credeți așa ceva. Vă trebuie Contract colectiv de muncă, cu salarii compensatorii, cu al 13-lea salariu, cu tichete de vacanță, cu bonificații pentru pensionare, cu zile de concediu peste 21 zile, cu ajutoare materiale pentru decese etc. Nu cred că domnul Bloemer o să le poată da conform legii, chiar dacă v-a promis asta. Dar, mă rog, cei care în ultimele 8 săptămâni ați văzut în el un salvator care să vă scape de oamenii răi de la Sindicat, n-aveți decât să mergeți pe calea asta, totul în viață va arăta cu timpul dacă ați făcut bine sau rău. Să nu fie prea târziu să vă mai puteți răzgândi,” a transmis Sorin Faur. Miza, potrivit liderilor de sindicat, este legată de reprezentativitatea sindicatului liber Samus.

Articolul precedentProgramul Teatrului de Nord în luna mai
Articolul următorGala de premiere ”Luminătorii satelor”, sâmbătă, în cadrul Festivalului Vinului