Gala de premiere ”Luminătorii satelor”, sâmbătă, în cadrul Festivalului Vinului

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Satu Mare organizează sâmbătă, 4 mai, în cadrul Festivalului Vinului, cea de-a IX-a ediție a Galei de premiere ”Luminătorii satelor”.

În cadrul acestui eveniment vor fi premiate personalităţile locale care şi-au adus contribuţia la dezvoltarea spirituală a localităţilor din care provin.

Acest eveniment este extrem de relevant pentru conturarea profilului identitar al acestor meleaguri. Sunt evidenţiaţi oamenii care prin eforturile lor au luminat viaţa culturală a comunităţilor din care provin, de a recunoaşte public meritele acestor oameni.

Luminătorii satelor au fost şi vor rămâne modele pentru toţi cei care pot conştientiza utilitatea unor asemenea demersuri culturale. Judeţul Satu Mare este singurul din ţară care organizează o manifestare de acest gen prin care sunt celebrate valorile culturale şi spirituale de pe întreg cuprinsul judeţului.

Articolul precedentMai mulți muncitori de la Electrolux și-au dat demisia din sindicat. Avertizarea transmisă de liderii de sindicat
Articolul următorDe luni începe ridicarea mașinilor parcate neregulamentar, în Satu Mare