Mai multe mame din Satu Mare și-au dat mâna pentru dotarea secției Neonatologie

Grupul de mame din cadrul “Sprijin în alăptare Satu Mare” a reușit să amenajeze două spații destinate alăptării bebelușilor din incinta secției Neonatologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Satu Mare.
Acestea au reușit să strângă suma de 4.600 de lei în cadrul evenimentului ”Săptămâna Internațională a alăptării”, desfășurată în luna august.
Azi, cele care s-au ocupat de această acțiune, printre care medicii Roxana Varga și Zita Lucky, medic șef secție Nou Născuți, au au explicat importanța evenimentelor derulate, în cadrul unei conferințe de presă la care a fost prezent și managerul Spitalului, Adrian Marc.
În urma strângerii de fonduri s-a adunat suma de 4.600 de lei, din care au fost achiziționate următoarele: două fotolii alăptare, pompă pentru muls electrică, paravan izolator, noptiere, cuiburi pentru prematuri, ochelari pentru fototerapie, casetofon USB pentru sporirea confortului prematurilor, material textil pentru confecționarea de scutece pentru pătuțurile din saloanele rooming-in.
De asemenea, a fost realizat un panou informativ conținând ”Gânduri despre alăptare” – ce reprezintă alăptarea pentru mamele din grupul de sprijin și informații prețioase și corecte despre alăptare.
Grupul Sprijin în alăptare Satu Mare a împlinit doi ani de la înființare și numără 1.600 de membri, dintre care 800 sunt activi.

Articolul precedentZiua Europeană a Limbilor Străine, sărbătorită într-un mod inedit de elevii CN ”Mihai Eminescu” din Satu Mare
Articolul următorPeste 100 de amenzi aplicate de polițiștii sătmăreni într-o zi