Liga 3 | Unirea Tășnad a pierdut pe terenul liderului, Comuna Recea

FC Unirea Tășnad a pierdut meciul jucat pe terenul liderului, Comuna Recea, însă, după jocul bun din prima repriză, jucătorii tășnădeni parcă meritau mai mult, iar dacă scoatem din context și arbitrajul părtinitor pe alocuri al gazdelor, cu siguranță rezultatul era altul.

Vremea excelentă, terenul impecabil și două echipe dornice de victorie au fost ingredientele ideale pentru jocul de astăzi de pe cocheta arenă din Recea, spectatorii prezenți la stadion având parte de un joc frumos cu goluri multe.

Jocul începe cu un ritm alert și, după o triplă ocazie de gol a tășădenilor, gazdele au deschis scorul după o lovitură de colț de pe partea stângă, Paul Oşan trimițând cu capul sub transversală pentru 1-0 (min. 6). După primirea golului, tășnădenii revin în atac și după doar cinci minute, Krisztian Szekely reușește egalarea cu un șut frumos, din interiorul careului, la colțul lung. Fostul jucător al Olimpiei, Romario Rus a readus Comuna Recea în avantaj cu golul marcat în minutul 21, șut din interiorul careului, iar până la pauză nu s-a mai marcat, cu toate că Unirea a mai avut o bară și încă o ocazie mare de gol. Înainte cu câteva minute de pauză, arbitrul Bodocan Narcis nu a acordat un penalty tășnădenilor, după un henț făcut în careu de un fundaș al gazdelor.

În startul părții a doua a jocului, Unirea Tășnad a fost aproape de egalare, însă lovitura liberă, de la 25 m, a fost trimisă telefonat de Anton, iar după câteva minute, Viorel Chinde a marcat pentru 3-1, cu un șut din căciula careului de 16 m. Tășnădenii au revenit pe tabelă în minutul 72 al jocului, Denis Cubaş finalizând cu gol o fază prelungită de atac a Unirii la care au contribuit Anton, Nemeș, Szekely și Vincze, 3-2.

Finalul meciului a fost foarte animat, cu tășnădenii forțând egalarea, lovitura de cap trimisă de Vădan trecând pe lângă poartă (minutul 80), iar șutul violent, de la 35 m, trimis de Vincze Levente, a fost scos de la vinclu de portarul Bota. Scorul final a fost stabilit în ultimul minut de joc al meciului, portarul Bota degajând lung pentru Viorel Chinde care scapă singur spre poarta Unirii, Kerezsi iese la marginea careului în întâmpinare și arbitrul acordă penalty, considerând că portarul tășnădean l-a oprit prin fault pe jucătorul de la Recea. Lovitura de pedeapsă este transformată de portarul Alin Bota, un executant obișnuit al penalty-urilor pentru Recea și meciul se încheie cu victoria echipei pregătite de Romică Buia, 4-2.

În etapa următoare, sâmbătă, 10 noiembrie, de la ora 14:00, FC Unirea Tășnad va juca pe teren propriu în compania ultimei clasate, Gaz Metan Mediaș II.

Liga 3 | Seria 5 | Etapa 11 | ACS Fotbal Comuna Recea 4 – 2 FC Unirea Tășnad (2-1)
Marcatori: Paul Oşan (min. 6), Romario Rus (min. 21), Viorel Chinde (min. 49), Alin Bota (min. 90 – pen.) / Krisztian Szekely (min. 11), Denis Cubaş (min. 72);
Stadion: Comunal Recea (Săsar – Maramureş);
Arbitru: Bodocan Narcis (Cluj-Napoca);
Asistenți: Mureșan Alin Cristian (Floreşti) și Tănăsuc Andra (Cluj);
Observatori: Pantea Cornel (Oradea) și Maja Ioan (Cluj);
ACS Fotbal Comuna Recea: Alin Bota (cpt.) – Darian Duncam, Miliam Urs, Lang Lorand, David Andrei, Paul Oșan, Adrian Micaș, Sergiu Ciocan, Viorel Chinde, Roamrio Rus, Ioan Opriș;
Rezerve: Antrei Tura, Alexandru Mares, Bogdan Pașca, Erdei Cristian,Bogdan Busica, Daniel Mih, Ionuț Mureșan;
Antrenor: Romică Buia;
FC Unirea Tășnad: Kerezsi Casian – Varga Markusz, Szekely Krisztian, Denis Cubaș, Mark Parnău, Pavel Nemeș, Adrian Ciul, Călin Vădan, Raul Silaghi, Cosmin Anton, Marius Bălău;
Rezerve: Florin Gorbe – Angelo Cocian, Vincze Levente, Vincze David, Florin Palinceac;
Antrenori: Cristian Popa și Ovidiu Suciu;

Rezultate, Liga 3, Seria 5, etapa 11:
Vineri, 2 noiembrie:
Minaur Baia Mare 2 – 0 MSE Târgu Mureş (1-0)
Unirea Dej 1 – 4 Sticla Arieşul Turda (0-3)
AFC Odorheiu Secuiesc 0 – 0 Sănătatea Cluj
CFR Cluj II 2 – 0 Olimpic Cetate Râşnov (1-0)
Gaz Metan Mediaş II 0 – 1 AFC Hărman (0-1)
Sâmbătă, 3 noiembrie: 
CS Iernut 1 – 4 Avântul Reghin (1-1)
ACS Fotbal Comuna Recea 4 – 2 FC Unirea Tăşnad (2-1)
Duminică, 4 noiembrie (ora 14:00):
ACS Unu Fotbal Gloria 0 – 3 AFK Csikszereda Miercurea Ciuc

CLASAMENT Liga 3, Seria 5:
1. ACS Fotbal Comuna Recea 27 puncte
2. AFK Csikszereda Miercurea Ciuc 25 puncte
3. Minaur Baia Mare 25 puncte
4. CFR Cluj II 22 puncte
5. Sănătatea Cluj 20 puncte
6. Avântul Reghin 19 puncte
7. Olimpic Cetate Râşnov 19 puncte
8. Sticla Arieşul Turda 15 puncte
9. FC Unirea Tăşnad 14 puncte
10. AFC Hărman 13 puncte
11. Unirea Dej 11 puncte
12. AFC Odorheiu Secuiesc 9 puncte
13. AFC Unu Fotbal Gloria 8 puncte
14. MSE Târgu Mureş 8 puncte
15. CS Iernut 6 puncte
16. Gaz Metan Mediaş II 4 puncte

Articolul precedentLocuri de muncă vacante în instituțiile publice din Satu Mare
Articolul următorElevii Colegiului Național ”Mihai Eminescu” celebrează România