Liderul Cartel Alfa Maramureș, Florin Hossu, a fost prezent în această dimineață în mijlocul greviștilor. Ca de fiecare dată, acesta și-a exprimat nemulțumirea privind situația de la Mare Mare.

Acesta îi cere președintelui României să se implice. ”Domnule președinte Klaus Iohannis, v-am ales să ne reprezentați!”, a spus Florin Hossu.

Pe de altă parte, sindicaliștii susțin că sindicaliştii din ţară trimit zilnic bani pentru grevişti, pe care conducerea Samus a început să-i împartă greviştilor care au probleme financiare serioase.

Totodată, preşedintele sindicatului Samus, Sorin Faur, a spus că luni dimineaţa va ajunge la Satu Mare caravana boicotului, formată din reprezentanţi Cartel Alfa din ţară, urmând să se deplaseze la marile magazine de electronice şi să le spună oamenilor să nu cumpere produsele Electrolux. Caravana va porni luni de la Satu Mare către Bucureşti, unde se anunță proteste în faţa ambasadei Suediei.

Totodată, Sorin Faur, a spus că cel ce doreşte să distrugă fabrica de la Satu Mare este chiar directorul instituţiei, Dietmar Blomer.

”Eu cred că dl. Bloemer este cel care doreşte să distrugă această fabrică. Eu cred că dacă Electrolux de la Stockholm vrea să încheie această grevă de la Satu Mare trebuie să îşi pună un alt om care să negocieze cu noi. Aceasta va fi o altă cerinţă”, a spus Faur.

De asemenea, Faur s-a arătat revoltat de faptul că directorul Electrolux, prin comunicatele de presă susține că dorește un dialog cu sindicaliști, iar pe de altă parte, îi dă în judecată pe motiv că greva este ilegală.

”Spui în comunicate de presă că vrei dialog şi pe cealaltă parte ne dai în judecată că e greva e nelegală? Se pare că sunt două lumi separate”, a spus liderul sindical.

Reamintim că de 34 de zile, aproximativ 400 de angajați ai Electrolux Satu Mare se află în grevă generală. Chiar dacă se confruntă cu dificultăți financiare, greviștii nu cedează până când solicitările nu le sunt rezolvate. Tot ce vor este un salariu care să le asigure supraviețuirea, mai precis, aceștia solicită 2 lei în plus pe oră.

Lider Cartel Alfa: ”Domnule președinte Klaus Iohannis, v-am ales să ne reprezentați!”

Lider Cartel Alfa: ”Domnule președinte Klaus Iohannis, v-am ales să ne reprezentați!”

Publicată de Realitatea De Satu Mare pe Joi, 18 aprilie 2019

Articolul precedentCaravana Electrolux se îndreaptă spre Satu Mare. Lideri ai Cartel Alfa boicotează produsele Electrolux (foto)
Articolul următorSatu Mare reconstituie istoria! 100 de ani de la instaurarea administraţiei româneşti