În urmă cu trei ani, Fundația Maurer a înființat ”lada cu pâine”, la Satu Mare. O cutie din care oamenii săraci să se servească ori de câte ori au nevoie.

De atunci, lada este de ajutor zilnic pentru nevoiaşi, pentru ca să nu existe zi fără pâine pentru aceştia. În această ladă poate să pună o pâine oricine doreşte, cu toate acestea în ultimele zile doar Fundația face acest lucru. Din păcate, mulţi au uitat care este destinaţia lăzii şi au depozitat aici produse fără ambalaj, congelate, sau consumate pe jumătate, ceea ce reprezintă o umilinţă la adresa bieţilor oameni care se hrănesc de aici şi care vin aici tocmai pentru a servi o bucată de pâine.

Lada cu pâine este montată la sediul Fundației Maurer, pe strada George Coșbuc nr. 4 , în apropierea Colegiului Național ”Ioan Slavici”. Lada va fi alimentată zilnic cu câteva pâini de către Fundație, iar sătmărenii care doresc să se alăture acestei inițiative sunt rugați să doneze câte pâini doresc, singura condiție este ca pâinile să fie ambalate.

Inițiativa îi aparține Fundației Maurer, care, inspirată de gestul unor preoți din Constanța care au făcut un gest similar, s-a hotărât să înființeze și la Satu Mare o ”ladă cu pâine”, o cutie din lemn unde poate fi găsită mereu o pâine pentru acasă.

Oricine poate oferi celor aflați în nevoie pâinea cea de toate zilele.