La Negrești-Oaș a fost inaugurată cea mai modernă grădiniță

O nouă și modernă Grădiniță a fost inaugurată luni în Cartierul Decebal din Negrești-Oaș, pe locul fostei clădiri părăginite care a fost demolată în primăvara anului 2016.
În noua grădiniță învăță, din această toamnă, circa 100 de copii, cuprinși în 4 grupe.
Grădinița cu program normal a beneficiat de finanțare în cadrul Proiectului privind Reforma Educației Timpurii în România derulat de Ministerul Educației Naționale și de la bugetul local al orașului Negrești-Oaș, valoarea totală a investiției fiind de 1.884.042 lei.
Noua grădiniță beneficiază de mobilier și dotări moderne. Astfel, au fost amenajate 4 săli pentru copii, fiecare dotată cu grup sanitar. De asemenea, a fost amenajată o sală multifuncțională, o cancelarie pentru dascăli cu grup sanitar propriu, un depozit de materiale didactice, un cabinet medical cu grup sanitar propriu, un vestiar și o încăpere tehnică.
În exteriorul grădiniței au fost amenajate alei, trotuare și spații verzi, dar și locuri de joacă unde copiii se vor putea destinde în voie.
Locurile de joacă cuprind 4 balansoare, 2 ansambluri de leagăne pentru copii compuse din 3 leagăne cu bare de susținere rigide, 6 băncuțe pentru copii, 2 ansambluri de leagăne pentru copii compuse din două leagăne tip șea elastică și tiranți din lanț + 2 inele de tragere cu frânghie; 1 ansamblu de joc pentru copii compus din 2 tobogane și turn de cățărare; 8 module de joacă fixate pe suport din resort elastic și 1 panou de baschet cu înălțime reglabilă.
Prin inaugurarea noii grădinițe, Primăria Negrești-Oaș reușește să finalizeze modernizarea integrală a Cartierului Decebal, care devine astfel unul etalon.
”Nu ai o satisfacție mai mare decât atunci când vezi că, după ani de muncă, reușești ca pe locul unei clădiri părăginite, în care domneau gunoaiele, s-a ridicat o grădiniță nouă și modernă, care va fi a doua casă pentru circa 100 de copii din orașul Negrești-Oaș. Este o investiție așteptată de negreșteni, dar cu atât de mult de locuitorii din acest cartier. Este un pas important pe care îl facem pentru modernizarea completă a Cartierului Decebal, proces pe care l-am finalizat recent prin modernizarea aleilor de acces, a trotuarelor, prin reabilitarea reţelelor de apă şi canalizare, amenajarea de parcări, refacerea sistemului de iluminat public, amenajarea spaţiilor verzi şi a mobilierului urban. Ceea ce mai dorim să facem în perioada următoare în acest cartier este un loc de joacă modern, pentru care căutăm spațiul necesar”, a declarat primarul Aurelia Fedorca.

Articolul precedentȘah | Andrei Istrățescu, noul campion al Cupei Orașului Tășnad
Articolul următorFinanțare de peste 400 milioane lei pentru proiectul ”Varianta de ocolire Satu Mare”